Kilőtték az Iszlám Állam legfontosabb kapcsolattartási fórumát és húszezer iszlamista Twitter-fiókot számoltak fel csak az elmúlt egy héten az Anonymous. A terrorszervezet 'idiótaságnak' nevezi a hackerek munkáját – de lehet, hogy ezt a félelem mondatja velük? Daráljuk, mi történt.

Ha kicsit lemaradtál a dologról, akkor röviden az történt, hogy az Anonymous nevű hackercsoport egy Youtube-videót tett fel a párizsi terrortámadások után, melyben közölte, hogy „totális háborút” indít az Iszlám Állam ellen. A Guy Fawkes maszkos cybermágusok nem is maradtak tétlenek: elég sok digitális bombát robbantottak a terrorszervet ellen.

Rachel Bryson, a csoport kiberbiztonsági szakértője megerősítette, hogy az elmúlt hét napban sikerült kilőni az Iszlám Állam legfontosabb kapcsolattartási fórumát. Emellett sikerült húszezer, Iszlám Államhoz köthető Twitter-fiókot is felszámolni, valamint rengeteg személyes adatot is közzétettek az említett terroristákról. Bumm-bumm-bumm. Az Iszlám Állam ellen összefogott szervezet online hadászata elég komoly károkat okoz már most a terrorszervezetnek.

A fióktörések és így a levelezések, az információcsere és a számítógépeken tárolt adatok titkos megfigyelései nagyban segíthetik a bűnüldözők munkáját – így az, hogy az Iszlám Állam az Anonymous ténykedését idiótaságnak titulálta egy nyilatkozatban, inkább hangzik PR-akciónak, aminek segítségével pályán kívülre helyezhetik a hackereket és igazából félnek a nagyobb károktól, amit az Anonymous okozhat. Reméljük joggal.

(Forrás: HVG, Business Insider)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Egy okkal több, hogy megnézzük az Oscar-gálát: Ryan Gosling élőben adja elő a Barbie betétdalát

Emiatt az epikus western miatt nem volt ideje Kevin Costnernek a Yellowstone utolsó részeire

További cikkeink a témában