A Common Sense nevű nonprofit egyesület hallgat az idők szavára; felismerte, hogy manapság az okostelefonfüggőség szélsőséges esetekben tényleg képes szétzilálni a családot.

A #DeviceFreeDinner nevű kampánnyal ezért megpróbálja azokat észhez téríteni, akik eddig talán észre sem vették, mennyire káros, ha a velük egy asztalnál ülők helyett a mobiltelefonjukra figyelnek.

Ehhez még egy igazi nagyágyút is sikerült megszerezniük. Figyeld csak az első klipet, melyben a család azon vitatkozik, kinek hiányzik a legjobban apu, amikor a fater közbeszól, hogy kicsit kuss legyen, mert most talált valami nagyon kafa filtert Instán!

Igen, a csodálatosan kínos Will Ferrell állt be a kezdeményezés mögé. Egész sor spot készült a mobilfüggő apuciról, aki látszólag már tényleg menthetetlen.

A nagy röhögés mellett azért ne bagatellizáljuk el az üzenet fontosságát! Nyugodtan oszd meg a cikket, ha ismersz olyat, aki tanulhatna belőle!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés