Ha egy este arra ébrednénk, hogy a távolból egy szomorú gyermekdal hátborzongató taktusait hozza a hűvös szél, egészen biztosan rohannánk lezuhanyozni szentelt vízzel. Az észak-angliai Ipswitchben pontosan ez történt.

A lakók ugyanis hónapokig hallani vélték esténként, amint a messzeségben egy kislány az Esik eső (angolul: It's Raining, It's Pouring) sorait énekli. A jelenés konkrétan a frászt hozta egy helyi lakos két gyermekére, ezért az anyuka végre lépett, és hangozzák bármennyire képtelenül, jelentette az esetet a hatóságoknak.

Egy darabig képtelenek voltak megoldani a rejtélyt, aztán a kísérteties dal szeptember 12-én reggel is felcsendült, és a városháza emberei azonnal akcióba léptek, hogy megkeressék a hang forrását.

Ezt találták:

Szerencsére nem arról van szó, hogy a videón látható susnyásba száz éve meggyilkolt gyermekek holttestét temették, hanem a rejtély megoldását a háttérben látható egyik épületben kellett keresni.

Kiderült, hogy az Ipswitch határában lévő egyik raktárépület az esetleges hívatlan vendégeket akarta elijeszteni az igen paráztató dallammal. A gyerekdalt hangszórók játszották akkor, amikor az épületben lévő mozgásérzékelők bekapcsoltak.

Értesítették a telep biztonságáért felelős személyzetet, akik megvizsgálták a rendszert, és ekkor derült ki, hogy az egyik túlérzékeny mozgásérzékelő elé egy pók szőtt hálót, és a mozgásával aktiválta a sajátos riasztót.

Végül a biztonsági rendszer finomhangolása vetett véget a kísértetjárásnak.

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés