Ha e kicsit vicces, de inkább nyugtalanító rajzfilm megtekintése után a kölök még mindig jó poénnak tartja, ha képet küld a csúnyájáról Snapchaten, akkor ott már az ördögűző sem segít.

Az NSPCC nevű brit szervezet, melyet leginkább úgy lehetne szépen kibontani magyarul, hogy Nemzeti Egyesület a Gyermekekkel Szembeni Kegyetlenkedés Megelőzéséért a napokban közzétett egy meglehetősen elgondolkodtató rajzfilmecskét, melyben egy Alex nevű kisfiú képet küld a lába közéről Snapchaten az egyik osztálytársnőjének. Amilyen időket élünk, ez eddig még simán beférne a Tévé Maci és az esti híradó közé, de a sztori folytatása már nem annyira vicces.

A címzett kislány ugyanis pironkodás helyett gyorsan csinál egy képernyőképet, mielőtt az üzenet törölné magát, az eredményt pedig forródróton továbbítja néhány barátnőjének. Ezen a ponton már úgy nagyjából sejteni lehet, hogy ez bizony nem lesz egy sikersztori. Másnap a kis Alexet egyöntetű "Láttuk a pöcsödet!"-felkiáltás fogadja a suliban, végül pedig még a helyi Szellő István is a vezető hírek között emlegeti hősünk hímtagját, akinek utóbb még kétes szándékú hódolója is akad, mielőtt a döbbent nagyi lefordulna a hintaszékről szégyenében. Ha ez a kis videó akár csak néhány kissrácot megakadályoz abban, hogy saját felelőtlenségük miatt cyberbullying (elektronikus zaklatás) céltáblái legyenek, akkor már megérte.

Gyerekek, a kukacnak a gatyában, nem a Snapchaten a helye!

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában