A Designe Bridge csapata egy különleges szoborcsoportot készített el, majd állított fel Amszterdam szívében, hogy rávilágítson arra, mennyire meghatározza az életünket a folyamatos képernyőbámulás.

A Felszívva a fény által című projektet Gali May Lucas közreműködésével, az idei Amszterdami Fényfesztivál keretében hozták létre. A Hermitage Amsterdam múzeum környékén található installáció mellett a következő üzenetet olvasható:

ezek a képernyők a pillanatainkat és az életünket is megvilág(os)ítják, de az információhozó fény közben el is zár minket a kézzelfogható világtól.

A művész a következőképpen kommentálta az alkotását: „Minden egyes nap ezt a jelenetet látom visszaköszönni az éttermekben és a parkokban is, különösen télen, amikor többórányi sötétség van. Az elmúlt években a fesztivál munkái vizuálisan nyűgöztek le, de néha absztraktok is voltak, ezért döntöttem úgy, hogy valami felismerhető, mégis, nagyon is valóságos és aktuális témát választok. Amely egyben ijesztő és félelmetes is.”

És ezt olvastad már?
Megmutatta az Emirates, hogyan lehet még hajmeresztőbb a reklámja