Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mert ez az egyik legfontosabb kérdés így járvány és karantén idején.

A koronavírus-járvány elérte Magyarországot is, szomszédos országainkhoz hasonlóan már nálunk is lezárták a határokat, betiltották a rendezvényeket, bezárták az iskolákat, óvodákat, bölcsődéket, szórakozóhelyeket, mozikat és az ehhez hasonló helyeket, valamint korlátozták a kávézók, éttermek és boltok nyitvatartását – jelen állás szerint minden, ami nem patika vagy élelmiszerbolt, csak délután háromig lehet nyitva.

Emellett mindenkit arra kérnek, amennyiben lehetséges, dolgozzon otthonról és lehetőleg kerülje a tömegközlekedést, meg úgy alapból a lakás elhagyását igyekezzen a nullához közelítve korlátozni.

Ilyenkor nem árt kicsit előregondolkodni és betárazni otthonra főleg tartós élelmiszerekből, tisztítószerekből, fertőtlenítésre szolgáló készítményekből, és persze VÉCÉPAPÍRBÓL – de ezeket egy csomó helyen olvashattad, mondjuk ITT.

Nem baj, ha felkészülten vágsz neki a kijárási tilalomnak, ami előbb-utóbb nálunk is elkerülhetetlen lesz, de hidd el, kell is.

Vagyis nincs bandázás a parkban a haverokkal, nincs házibuli, nincs semmi. Otthon maradsz a seggeden.

Na de vissza a vécépapírhoz, amin most lehet, hogy röhögsz, de az bizony egy igazi kincs – ezt mondjuk egészen biztosan sejted, ha az elmúlt napokban akár egyszer is elmentél egy boltba. És hogy ne becsüld alá vagy fölé a keretet, valaki megalkotta a lehető legjobb dolgot: készített ugyanis egy online kalkulátort, aminek segítségével kiszámolhatod, mennyi időre lesz elég a már meglévő vécépapírod/hány gurigára lesz szükséged a karantén során – ITT tudod elérni, és mindenféle egyéni beállítások/igények/szokások megadása után valami ilyesmi látvány fog fogadni:

Úgy tűnik, én jól állok, egyelőre nincs mitől félnem

És hogy egy barátomat idézzem: „Ma vettem egy 12 gurigás családi pakkot, de mivel itthon mosom a seggem, arra készülök, hogy az apokalipszis idején majd beváltom sörre meg kajára” – élelmes, okos, üzleti vér.

Amúgy meg...

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.