Régi közhely de nagy igazság, hogy a medve nem játék. Egy korábbi cikkben már hosszasan elemeztük, hogy miképpen is védheti meg magát az ember egy ilyen méretes vadállattal szemben. Most itt van nekünk egy kanadai férfi, aki elmesélte a kipróbált, tuti módszert.

Randall Warnock gyanútlanul sétálgatott egy Vancouver közelében található szigeten, amikor hirtelen furcsa zajokat hallott, majd szembe találta magát egy fiatal grizzlyvel. A medve az 57 éves férfi lábát kapta el, aki eközben elővette farzsebéből a kését, ám a hadakozás közben elejtette. Így nem maradt más választása,

tiszta erőből orrba vágta az állatot.

Ez az, amit soha nem akarnál látni élőben.

Ezután úgy tűnt, mintha ismét nekem akarna ugrani. Megfogtam egy farönköt és a fejéhez akartam dobni, ám végül kicsúszott a kezemből és a kettőnk között landolt. A medve erre megfordult és elfutott a fák közé.

Warnock - akinek elmondása szerint minden olyan gyorsan történt, hogy félni sem volt ideje - ezek után hívta a parti őrséget, ami azonban csak két órával később ért oda a helyszínre. A kórházban 30 öltéssel kellett összevarrni a sebeit, a lábán sajnos idegek is megsérültek.

Ennek ellenére szerencsésen megúszta a dolgot, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy puszta kézzel harcoltak egy medvével és győztek. Respekt!

(via)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés