Keresztülrepültek a Florence hurrikán szemén, ezt látták

Éppen hatalmas a para az USA keleti államaiban, ugyanis 150-170 kilométeres széllel közelít a Florence hurrikán, ami hatalmas pusztítást vihet végbe.

A hurrikán miatt hétfőn az Egyesült Államok három tagállamában hirdettek rendkívüli állapotot, a leginkább fenyegetett területen, Dél-Karolinában összesen egymillió ember kötelező evakuálását rendelték el. Florence ráadásul nincs egyedül, ugyanis jelenleg két másik fergeteggel randizik a Csendes-óceán felett. Ők az Isaak és a Helene nevet kapták a keresztségben, és bár egyelőre még nem olyan erősek, mint a nagytesó, ne feledjük, hogy Florence is kicsiben kezdte, aztán néhány nap alatt négyes erősségűre duzzadt.

Így néztek ki tegnap ezek a félelmetes viharzónák az űrből:

Most pedig egy nem kevésbé látványos videót is hozzácsaphatunk Florence portfóliójájoz, ugyanis a Nemzeti Éghajlati Adatközpont (angolul: National Oceanic and Atmospheric Administration, azaz NOAA) elküldött egy P-3 Orion típusú gépet, hogy nézzék már meg pontosan, mivel is áll szemben az USA keleti partvidéke.

A gép becsülettel teljesítette a küldetését, aztán ezzel a timelapse videóval tért vissza az útról:


A gép fedélzetén ücsörgő kutatók megerősítették, hogy Florence valóban óriási fenyegetést jelent, és hogy az elmúlt évtized legnagyobb és legpusztítóbb viharzónája készül éppen lecsapni Amerikára.

A hurrikán az előrejelzések szerint a csütörtökről péntekre virradó reggel köszönt be a kontinensre.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon