Egyes számú tény: A koronavírus az USA-ban is terjed. Kettes számú tény: Floridában jelenleg 192 ismert esetről beszélhetünk, akik közül négy floridai egyetem hallgatója.

Hármas számú tény: Mivel a COVID-19 az esetek húsz százalékában olyan súlyos megbetegedést okoz, melynek kezeléséhez elengedhetetlen a kórházi ellátás, a szakértők szerint az egészségügyi intézményrendszer túlterhelődése és így a halálesetek számának megugrása ellen a vírus lassítása jelenleg a legbiztosabb megoldás.

Négyes számú tény: A vírus lassításának leghatékonyabb eszköze a szociális eltávolodás, amit az USA-ban is napok óta hangsúlyoznak a hatóságok.

Ötös számú tény: A következő videón a Clearwater Beach nevű floridai strandot láthatod 2020. március 16-án:

Végül a ráadás, a hatos számú tény: A COVID-19 jelenlegi ismereteink szerint a lappangás ideje alatt is, sőt, akkor is fertőz, ha az embernél enyhe, vagy akár semmilyen tünetet nem okoz.

A videón azt láthatod, ahogy egyetemisták tömegei a tavaszi szünetet élvezik, miközben minden valószínűség szerint komoly lépéseket tesznek azért, hogy náluk is az olaszországihoz hasonló állapotok köszöntsenek be heteken belül.

Ebben a cikkünkben a lehető legyegyszerűbben magyaráztuk el, miért potenciális gyilkos mindenki, aki tojik az óvintézkedésekre:

Ha mindig is hős szerettél volna lenni, még soha nem volt ennyire könnyű dolgod

Szó szerint semmit, vagy alig valamit kell csinálnod ahhoz, hogy életeket ments.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában