Egészen hihetetlen show-t nyomott le egy Tottenhamban élő 19 éves román srác május közepén: a brit rendőrök a főváros Haringey kerületében akarták megállítani gyorshajtás miatt, de ő inkább tekert egy izmosat a gázkaron.

De egy olyan izmosat, hogy a gázadás után kibontakozó üldözés során nem egyszer a 300 km/órát is megközelítette a menekülő motorkerékpár sebessége.

Ha ez még nem lett volna elég, emberünk hajmeresztő trükkökkel próbálta meg zavarba ejteni a mellé rendelt rendőrségi helikoptert. Egyszer bebújt egy kamion mögé, majd amikor a helikopter átment a szerelvény másik oldalára, két kamion között kezdett el száguldozni, aztán egy felüljáró alatt simán állóra fékezte a gépet.

A rendőrség a napokban tette közzé a menekülésről készült felvételt.

Az ámokfutónak végül az lett a veszte, hogy kifogyott a tankjából a benzin, ezért kénytelen volt lehajtani a pályáról Buckinghamshire irányába. A Scotland Yard nyomozói szerencsére még az előtt értek oda a benzinkúthoz, hogy sikerült volna befejeznie a tankolást, így a menekülés ott helyben ért véget a nyomozók térdei alatt.

A srácnak még jogosítványa sem volt, így a menekülés során elkövetett seregnyi szabálysértés és közúti veszélyeztetés mellett engedély nélküli járművezetés miatt is bíróság elé kellett állnia.

Az ügyben jövő januárban születik ítélet, és még az óvatosabb tippek szerint is letöltendő szabadságvesztésre számíthat az elkövető.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Az év egyik legjobb játéka is lehetett volna, de a pénzéhség közbeszólt

Thor hangján szólal meg Deadpool a Deadpool és Rozsomák szinkronizált előzetesében

További cikkeink a témában