Az elsőre bolond kalaposnak tűnő hapsi komolyan is gondolja. Tíz éve csinálja és egész jól megél belőle.

Az érzékeny téma ellenére az interjú során a csinos hölgyike egy gyengécske "Wow!"-t leszámítva egyáltalán nem jön zavarba. A Pricasso művésznéven nyomuló úriember elmondja, hogy amikor kipattant a fejéből a világrengető ötlet, vagyis hogy ecsetként fogja használni a családi ékszereket, nyomott egy gyors Google-keresést és amikor látta, hogy ilyesmit még nem csinált senki, már rohant is a boltba festékekért. Ha hasonló okosságon törnéd a fejed, akkor jön is tőle az első hasznos info: szükséged lesz egyedi festékekre, ugyanis a Hammerite nem igazán bőr- és makkbarát, amire Pricasso is hamar rájött - bár biztosan végigzokogott néhány éjszakát a heréit markolászva.

Egy kisebb portrét 10-15 perc alatt készít el, a nagyobb munkákra viszont akár több órára is szüksége lehet, hiszen mindig kicsit hátrébb kell állnia, hogy lássa mit is pingál éppen. Ez a hasonló időtöltések első aranyszabálya: Kisebb farok, több séta.

A sok okosság után a riportercsaj megkérdezi, hogy emberünk tudna-e egy gyors portrét festeni róla, az igenlő válasz után pedig a művész gyorsan le is dobja magáról a rózsaszín férfitangát. A hölgy igen készséges. Bekérdez egy olyat is, hogy kell-e valamit csinálnia (Nem tudni pontosan, hogy mire gondolt, de biztos meglepődött volna, ha Pricasso megkéri, hogy segítsen megtakarítani az ecsetet.), de a művész egy igazi úriember, úgyhogy a modellnek csak szépen nyugodtan kell ülnie, amíg a mű elkészül. Előkerül a narancssárga festék, a kalapos televeri vele a vásznat, aztán az egészet szétkeni a seggével, de valahogy senki nem jön ettől zavarba és megy tovább a könnyed csevej. A művész elmeséli, hogy a tudományával már turnézik egy ideje, megjárta egész Európát, Mexikót és Brazíliát is, illetve hogy a legtöbb pénzt az interneten haknizza össze. Mindeközben a riporter arcszerkezete sebészi pontossággal vezérelt farokcsapások nyomán a vásznon is elnyeri végső formáját, mi pedig megkönnyebbülten sóhajtunk fel, hiszen minden gikszer nélkül ér véget a mutatvány.

A korábbi alkotásokat látva azért arra kíváncsiak lennénk, hogy milyen érzés lehet Bart Simpson valagának a gerezdjét vagy - és ezt már csak pironkodva merjük leírni - Oroszország elnökének a szája sarkát pénisszel kiigazítani. Ha erre jár a kalapos muksó, nem mulasztjuk el megkérdezni.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában