Pedig a Nagy Fehér akkor még nem tartotta kivitelezhető ötletnek.

Szalóki Eszter nevére talán nem emlékszünk, Malek Andreával viszont biztosan: no ő alakította Szalóki Esztert a Szomszédok-ban, aki Magenheim doktor mellett teljesítette gyakorlatát, meg persze kicsit egymásba is gabalyodtak. Ennél viszont sokkal érdekesebb az a részlet, amit az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) osztott meg a Facebookon a minap: amikor Eszter, a Nagy Fehér és az Öreg a dugóban álltak, miközben sietni kellett volna egy esethez, a lány kitalálta, milyen jó lenne, ha az orvos robogózhatna, ezért előbb odaérne, ahol segítségre van szükség.

A zseniális Kulka János által megformált Magenheim erre egy olyan hahával és egy olyan hangsúlyú „de jó ötlet”-tel reagált, hogy mi a gyakornok helyében soha többet nem mondtunk volna semmit. Az élet viszont rácáfolt a doktorra: 2009-től valóban léteznek mentőrobogók is.

 

Az OMSZ egyébként jól kihasználja a Szomszédok-nosztalgiát: február 26-án emléktáblát avatnak a budapesti Markó utcai mentőközpontnál, az eseményen ott lesz a Szomszédok stábjából Horváth Ádám rendező, Kulka János, Malek Andrea és a teleregényben mentőst alakító, még élő szereplők.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában