Meg fogsz lepődni, annyit mondhatunk. És nem csak akkor, ha gyerekkorodban hozzánk hasonlóan úgy gondoltad, hogy a mozgólépcső alatt különböző, emberek széttrancsírozására alkalmas eszközök várják, hogy valakit beszippantson a lépcső.

A hármas metró Arany János utcai megállójánál az egész mozgólépcsőt felbontották hosszában, így éltünk a lehetőséggel, hogy végre törlesszük egyik régi vágyunkat, és bekukkantsunk a lépcső alá. Mivel nem mozgólépcső-szakon diplomáztunk az egyetemen, így szakkommentálni nem nagyon tudjuk, hogy mi látható a képeken, de a fotók egyébként is magukért beszélnek.

Szóval így kezdődik a dolog: a barátságos lépcső alatt egy hatalmas akna van. Gyerekként arra azért jó ráhibáztunk, hogy ide nem lenne jó beesni.

Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy mi van a mozgólépcső korlátja alatt. Mi eddig nem is gondoltuk, hogy van ott bármi, de most azért benéztünk, és kiderült, hogy a mozgólépcső korlátja alatt

egy lépcső van.

Bizony. Ha nagyon összegörnyedsz, elvileg simán fel tudsz sétálni rajta a tetejéig. Mindfuck!

És ahogy megyünk felfelé, előkerül a bazinagy fogaskerék is, amiről gyerekként még úgy is tudtuk, hogy ott kell lennie valahol, hogy soha nem láttuk a saját szemünkkel.

Mondjuk nem kifejezetten arra való, hogy a gyerekek feltekeredjenek rá, hanem sejtésünk szerint ez húzza felfelé a mozgólépcső korlátját (ami ugye vagy siet, vagy késik), de attól még elég kegyetlenül néz ki.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon