A San Antonio Aquarium egyik munkatársa felfigyelt három személyre, akik valami rosszaságon törték a fejüket: ki akartak csempészni egy Horn-foki cápát az épületből, mégpedig babakocsiban békésen szendergő kisbabának álcázva. A rendőrség diszpécsere először azt hitte a bejelentésről, hogy valaki szívózik vele.

Pedig ez a sztori tényleg megtörtént, amit még az egyik biztonsági kamera felvétele is alá tud támasztani. 1:16-nál láthatod, amint az egyik elkövető a babakocsihoz viszi az akváriumból kivett és törölközőbe csavart cápát.

San Antonio Aquarium

This is a video of the suspects. This is linking to the earlier post about the Horn Shark that was stolen from the San Antonio Aquarium.


Az akvárium munkatársa a parkolóban kapta el a tolvajokat, akiket a helyszínen kérdőre is vont. Azok meg, ahelyett, hogy elismerték volna a blamát, kötötték az ebet a karóhoz, hogy a babakocsiban szendergő kisfiuk nagyon fáradt, nem érzi jól magát, ezért most azonnal menniük kell. Az alkalmazott ekkor kezdte el tárcsázni a rendőrséget, erre pedig az egyik haramia fogta magát, és hátrahagyva két társát, elhajtott a kocsival. A cápát eddigre már a babakocsiból egy vödörbe tették át.

A két hátramaradt bűntárs már jobbnak látta, ha együttműködik, így később a harmadik elkövetőt is elfogták a lakásán. Az egész sztori legszomorúbb pontja, hogy mivel ezek a barmok egy olyan vödörbe rakták szerencsétlen állatot, melyben korábban fehérítő volt, a cápa valószínűleg nem éli túl a kalandot.

Egyébként az sem teljesen világos, mi a jó fenét akartak a Horn-foki cápával, mivel ez a fajta nem igazán értékes. A hír szerint nagyjából 300-400 dollárt érhet, ráadásul kereskedelmi forgalomban értékesíteni nem igazán lehet, ugyanis akváriumba csak megfelelő egészségügyi iratokkal együtt vesznek az emberek ilyesmit.

(via)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában