Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megvan, hogy mi az a Darwin-díj, ugye? Ha nem, akkor röviden: ez az a díj, amit igazából még soha senki nem vett át, minthogy konkrétan elhalálozásokra adják. Méghozzá a legnevetségesebb, legostobább, legidiótább okból/módon és önhibájukból meghalt embereknek „osztják ki” évente a Darwin-díjat. A nevét onnan kapta, hogy ezek az emberek Charles Darwin a természetes kiválasztódásról szóló híres elmélete értelmében „szívességet tesznek” az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább ostobaságukat utódaikra.

Nos, a díjat hivatalosan 1994 óta „osztják ki” - az első díjazott pedig egy olyan amerikai férfi volt, aki ingyen üdítőért addig rángatta a kólaautomatát, míg az végül ráborult és agyonütötte. A díjat így minden évben kiosztották az elmúlt lassan 23 évben. Tudósok egy csoportja, akik a nemi idiotizmust tanulmányozták, végigmentek ezen a két évtizedes listán és arra a megdöbbentő tényre lettek figyelmesek, hogy a Darwin-díj nyertesei

90 százalékban férfiak.

Ezt Ben Alexander Daniel Lendrem tudós fejtette ki a The Darwin Awards Sex Differences in Idiotic Behavior című tanulmányában, melyben azt fejtegeti, hogy a férfiaknak bizonyítottan nagyobb hajlama van a idióta és rizikós dolgokba belevágni – ezt MIT-nek, azaz Male Idiotic Theory-nak hívják.

Dr Lendrem így fogalmaz:

A nemek közti hülyeség-mutatóról még nem készült szisztematikus analízis, azonban eléggé iránymutatónak tűnik a Darwin-díjas konzekvencia-levezetés.

Na, férfiak, lehet mire gombot varrni (meg meg lehet ezt a cikket mutatni az asszonynak, ha felrója neked, miért állatkodtál a haverokkal vagy nem emlékeztél az évfordulótokra). Tény, hogy hülyeségekkel izgalmasabb az élet, de azért vigyázzunk, nehogy kipusztulás szélére sodródjunk!

(Forrás: Wikipédia, Telegraph)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.