Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha eddig nem használtad volna. Kedves taxisok, ezt ne. Vagyis pontosabban ne így.

Rendben, az Uber nem jó a taxisoknak. De most viccen kívül. Érthető a felháborodás. Olcsóbb is, és hát többnyire (persze nem mindig) marha jó fejek a sofőrök, jó az applikáció, olyan emberközeli az egész. Meg olyan (úristen most nagyon fura szót fogok használni) mai. Na nem mintha a taxizás nem lenne az, mert mai az is, amennyire lehet, vagy nem, de akkor nagyon nem. Volt pár nagyon kellemes, és pár elrettentő taxis élményem, néha akarva-akaratlanul is beszélgetnem kellett a taxissal, egyikükkel az általam legjobban gyűlölt témáról, a politikáról, kikacsintva rám sokszor, hogy ugye, ugye, de hát igaza van. Nem, nem volt. Aztán amikor egy hónappal később másodszor is ahhoz a taxishoz sodort az élet, lenyomta szóról szóra ugyanazt a szöveget, takkra ugyanazokkal a szavakkal, ugyanolyan indítással, ugyanazzal az átkötéssel a következő témára (FYI: menekültek). És igen, mivel sokat taxiztam, végighallgattam sok sofőrtől, hogy mennyire fontos az áregységesítés, na meg az áremelés, és amikor közöltem a sokadik taxissal is, hogy ezzel engem elvesztettek, értetlenül vezettek tovább, mert hát a taxi azért menni fog. Oké, mondtam, csak nem velem, és nem ennyiért.

Megértem, hogy a taxisok utálják az Ubert. Abszolút megértem őket. De amikor be nem jelentett demonstrációt tartanak, mert az Uber rossz, ráadásul egy olyan szöveggel hirdetik meg mindezt, mint amilyennel kiment a FB-event, hát az ember nem tud mit csinálni, mint legyinteni, és letölteni az Uber appját. Aki bújt, aki nem, itt a szöveg:

Kiállunk a törvényben garantált jogainkért és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését! Követeljük az UBER és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását. Követeljük a büntetések azonnali kiszabását az összes említett ,”vállalkozásra,” és azok szereplőire (soförök). Követeljük az Uber alkalmazás azonnali kikapcsolását (oldják meg és kész). Követeljük a legális taxisokkal kapcsolatos elvárások normalizálását. Célunk Tarlós István főpolgármesterrel megértetni a jelen állapot tarthatatlanságát. Célunk országunk vezetőinek a figyelmeztetése ,hogy nem vagyunk bírkák. A helyzet megoldásának kitalálása, módja és kivitelezése nem feladatunk. Az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is. Nem politikusok vagyunk, hanem taxisok, mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda ) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ...

Hogy mi? HOGY MI??? "Mit érdekel minket, hogy kicsoda?" Hát kedves felajzott taxisok, ha nem érdekel titeket, hogy kicsoda, akkor baj van. Hőbörögni úgy, hogy a miérteket nem akarja tudni senki, az bizony a legnagyobb hülyeség, amit bárki elkövethet. Mondanám, hogy ez annyira magyar, de ilyet sosem mondunk, mert az pont az a szint, mint amit a fentebb olvasható kiírás is megenged magának. Felkúrtak. Nagyon. Valaki csináljon ezzel valamit. Bárki. Obama? Merkel? Netanjahu? Mi az értelmes taxisok oldalán állunk. Azokén is, akik utálják az Ubert. De akinek mindegy, csak "oldják meg és kész", azoknak nem szívesen ülnénk be az autójába. De hát amúgy is többnyire Ubert használunk már. Miért is? Hatalmat az értelmes taxisoknak!

Fotó: MTI / Lakatos Péter

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.