Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Van pár kiváló fotónk, ha erős a gyomrod.

A Getty képügynökség oldalán bukkantunk arra a pár remek fotóra, ami a pusztakezes ökölvívás világába merül alá. Mondhatjuk, hogy ez is ugyanolyan sport, mint az ökölvívás, csak kesztyű nélkül, de ez a "nélkül" szócska máris kategóriákkal teszi brutálisabbá az egész sportot.

Nem véletlen, hogy a képsorozat bevezetője is megemlíti, hogy ezek a két perces menetek szinte mindig a gongszó előtt érnek véget, és a sportolók nagyon ritkán ússzák meg a meneteket komolyabb sérülés nélkül – legyen szó vesztesről vagy akár a győztesről.

A pusztakezes boksz Angliában vált népszerűvé a 17. században, de 1867-ben a Queensbury szabályozás következtében beszüntették, így az egész sportág illegalitásba vonult. Napjainkban legálisnak számít, de főként a durvasága miatt radar alatt marad. Az Ultimate Bare Knuckle Boxing (UBKB), egy angol szervezet igyekszik megszabadítani rossz imidzsétől, de valahogy nem vagyunk biztosak abban, hogy ez sikerülni fog.

A Getty Images fotósa, Jack Taylor Manchesterben fotózta végig egyik gálájukat. A véres valóságot bemutató fotókat a erre a linkre kattintva lapozhatod végig, de szólunk, hogy a fotók többsége nagyon véres.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.