Az amszterdami Rijksmuseumban töltötte az éjszakát egy világhírű festmény, egy üveg bor és egy vacsora társaságában.

Nem mai a sztori, de attól még nem kevésbé érdekes: egy holland tanár, Stefan Kasper lett az első ember, aki egy kényelmes ágyon egy múzeumban éjszakázhatott, méghozzá nem is egy átlagos múzeum átlagos festményénél:

az amszterdami Rijksmuseumban nézegethette Rembrandt egyik legismertebb festményét, az Éjjeli őrjáratot.

Kaspernek ehhez nem is kellett sokat tennie, elég volt szerencsésnek lennie: ő volt a tízmilliomodik látogató a múzeum 2013-as újranyitása óta. Miután mindez még 2017-ben történt, abban a négy évben évente 2,5 millióan látogatták meg a Rijksmuseumot.

Kasper később „varázslatosnak” nevezte az élményt, merthogy „olyan karaktereket fedeztem fel, akiket addig sosem láttam. A szemem láttára keltek életre. Ez az élmény örökre bevésődött az emlékezetembe.”

Az Éjjeli őrjárat az egyik legfontosabb holland műalkotás, amit a múzeum igazgatója, Taco Dibbits „nemzeti kincsnek” nevezett.

De Kasper nemcsak nézelődött, hanem kapott egy üveg bort és egy gazpacho levest és egy marhahúsos fogást, amit direkt neki készített Joris Bijdendijk, a Michelin-csillagos RIJKS étterem séfje. És körbesétálhatott egyedül a múzeumban, miközben „őrök nem voltak, vagy legalábbis alaposan elrejtőztek.”

(Forrás: BBC, fotó: X)

Ez is érdekelhet:

Vermeer egészen másképp festett az új kutatások szerint

Átfestett, a végleges képen nem látható tárgyakat fedeztek fel Vermeer egyik leghíresebb festményén, mi több, kiderült, hogy más technikával dolgozhatott, mint eddig hitték.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Itt egy videó arról, hogy a spagetti Will Smith-t zabál

Vonóval csap a húrok közé a Quimby