A Camp Fire futótűz eddig mintegy 800 négyzetkilométernyi területet égetett porig Kaliforniában, és több mint ötvenezer embert kellett kitelepíteni a futótűz elől. Volt, akiknek épphogy csak sikerült.

Az alábbi videót Brynn Parrott Chatfield posztolta Facebookra arról, hogyan sikerült szó szerint az utolsó utáni pillanatban elmenekülniük a Paradise-ban levő otthonukból a hihetetlenül gyorsan terjedő, percenként nyolcvan futballpályányi területet elemésztő tűz elől. Körülöttük már minden lángol, és sokszor azt sem lehet látni, hogy mi van néhány méterrel előttük, így tényleg csak a vakszerencsében bízhattak.

Brynn Parrott Chatfield

I feel very vulnerable posting this but I feel I should. My hometown of Paradise is on fire. My family is evacuated and safe. Not all my friends are safe. It's very surreal. Things always work out,...

A videó legalább annyira meglepően ér véget, mint amennyire félelmetes, ugyanis ahogy keresztülvágnak a hatalmas füstön, a futótűz egyik pillanatról a másikra tűnik el, mintha soha nem is lett volna.

És ezt olvastad már?
Két évtizedig őrjöngve aratott a halál Magyarország legfélelmetesebb gyilkossági ügyében