Egészen elképesztő, hogy még mindig vannak olyan emberek, akik elmennek egy gyönyörű helyre élvezni a természet csodáit, amit azzal köszönnek meg, hogy teleszemetelik a környéket.

Pedig nem annyira nehéz ám a hátizsákba gyűrni azt a szerencsétlen csokipapírt, cigicsikket vagy műanyagflakont, de egyeseknek ez a feladat valamiért teljességgel megugorhatatlan.

A Bangkok mellett található Khao Yai nemzeti park igazgatója úgy döntött, hogy bosszankodás és elmélkedés helyett a tettek mezejére lép. Bár a nemzeti parkok teleszemeteléséért igen szép bírságokat, sőt, akár öt év szabadságvesztést is ki lehet osztani, sajnos nem lehet mindenki mellé parkőrt állítani, ezért a mai napig előfordul, hogy gazdátlan szemetet találnak a nap végén.

Mivel azonban minden belépő alapos regisztráción esik át, melynek során a lakcímüket is meg kell adniuk,

annak igazából semmi akadálya, hogy elküldjék a hátrahagyott szemetet a tulajdonosának.

Erről a thai környezetvédelmi miniszter, Varawut Silpa-archa adott hírt, amikor a Facebookján képet posztolt egy kosárnyi hulladékról azzal, hogy "A te szemeted. Utánad küldjük.".

Bár büntetés nyilvánvaló okokból csak tetten érés esetén alkalmazható, a hatóságok szerint a parkőrök még akkor is nagy valószínűséggel meg tudják mondani, ki hagyta hátra a szemetet, ha ez egy bíróság előtt nem is állná meg a helyét.

Így néhány küldemény talán célt téveszt, de az akció hatékonyan hívja fel a figyelmet arra, hogy ha már kapunk egy remek napot a természettől, nem kellene hálául elrondítanunk azt.

(via)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában