Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szétdobált, gyűrött ingek, meggyötört kaktuszok, és a leomlás előtt álló, dzsenga-kompozícióra emlékeztető mosatlan edényhalmok. Sokaknak ilyen, vagy ehhez hasonló kép ugrik be a legénylakás szó hallatán. Pedig egy legénylakás is lehet rendezett, sőt, trendi és egyedi. És hogy mi teheti igazán stílusossá? Egy modern és praktikus fürdőszoba!

Míg egy nappalit vagy hálószobát egy falfestéssel, függönycserével, vagy akár pár új díszpárnahuzattal is fel lehet dobni, addig egy fürdőszoba esetében kétszer meg kell gondolnunk, milyen anyagokat használjunk fel, vagy milyen stílusú csempét válasszunk. Különösen igaz ez akkor, ha egy legénylakás fürdőszobáját újítjuk fel. No de milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a tervezéskor?

Legyen rend!

Noha a zárt polcrendszeres divathullámot kezdik felváltani a nyitott polcos trendek, érdemes olyan megoldást találni, amelyben minden egyes fürdőszobai apróságnak megvan a helye. Még kevés pipereszer esetén is érdemes tárolókat, dobozokat, üvegcséket használni, nemcsak a rend, de az esztétikum érdekében is.

Legyen tisztaság!

Egy fürdőszoba megtervezésekor talán a legfontosabb szempont, hogy a kiválasztott felületek könnyen tisztíthatók legyenek, és ne is koszolódjanak könnyen. A vízálló burkolat elengedhetetlen, amely a mostani trendeket követve inkább sötét színű. A fekete és szürke után most a beton és a beton hatású felületek népszerűek, de ezeknek a komorságát jól lehet ellensúlyozni króm, réz vagy matt fekete kiegészítőkkel.

Ha azonban sötét, divatos színekben összeállított fürdőszoba mellett döntünk, ahol az üvegfelületeknek is szerepe van, nem szabad megfeledkeznünk a vízkőről sem, hiszen pontosan ezeken a felületeken látszódhat meg a legjobban a kemény vízből kirakódó fehér vízkő.

A szaniterek és a csempe beszerzése során érdemes gyártói ajánlást kérni a felületek tisztítására, mert a modern felületkezelő anyagban kárt tehetnek az agresszív vízkőoldószerek. Ha egyáltalán nem akarunk a felületi vízkőlerakódások takarításával bajlódni, érdemes a felújítás során egy központi vízlágyító berendezést is beépíttetni, amely a felületeken túl még a kazánt is megvédi a vízkő okozta károsodásoktól.

Tudj meg többet otthonod vízkő elleni védelméről: www.bwtviz.hu és kérj ingyenes vízkeménység-tesztert!

A cikk létrejöttét támogatta a BWT.

(Fotó: BWT, Pixabay)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.