Egy modernista és minden szempontból csodás lakás következik Budapest szívéből.

Egy Svédországban élő, magyar házaspár bízta meg a Nyolcas.com elsősorban lakáskezeléssel foglalkozó csapatát ennek a már részlegesen felújított, de teljesen bútorozatlan 65 négyzetméteres Ráday utcai ingatlannak a teljes bútorozásával és a felújítás befejezésével. A csapat nagy örömmel vetette bele magát a munkába, mivel a terek sok jóval kecsegtettek és a tulajdonosok is szabad kezet adtak a helyiségek átszabásához.

A felújítás során az eredetileg konyhaként működő helyiségből egy teljesen új hálószobát csináltak, a konyhát pedig a kortárs trendeket követve a nappaliban alakították ki, amerikai konyhás megoldással. Így egyrészt az alapból egy hálós lakásból két hálószobás ingatlan lett, valamint a nappalis konyha egy dizájnos és esztétikus közösségi térré alakult; közös vacsorák, baráti borozgatások vagy épp családi együttlétek meghitt helyszínévé vált.

A lakás egy csodálatos, körgangos épületben van Budapesten, a Ráday utca sétálóutcás részén; az épületet nagyon szépen rendben is tartják, azonban a gang miatt kevésbé fényes maga a lakás: ezt rengeteg elrejtett lámpával és kreatív világításrendszerekkel orvosolták. A bútorozásnál pedig a mai trendek, az élhetőség, az esztétikum, a jól belakható terek és a látványos, valamint minimalista elemek keverése volt a cél.

A megrendelő pár a felújítás közben nem is látta a lakást, csak kulcsra készen, három hónap múlva. Míg az ingatlankezeléssel is megbízták a Nyolcas csapatát, a házaspár végül annyira beleszeretett a végeredménybe, hogy úgy döntöttek, még pár hónapig inkább a lakásban laknak és csak utána adják ki hosszú távú bérlőknek; ennél nagyobb bók valószínűleg nincs is egy lakásfelújításra.

Itt a teljes képgaléria a projektről:

És itt olvashatsz még többet a lakáskezelésről:

(Fotók: Nyolcas.com)

És ezt olvastad már?
Annyira burzsoá, amennyire kell ez a csodás kaliforniai villa