Hegyek, tavak, erdők, tehenek, béke – és gyönyörű építészeti csodák helyszíne is Svájc, melyekből most mutatunk ötöt.

Svájcba nem a nagyobb városok miatt érdemes ellátogatni, hanem szépséges természeti kincseiért és azért a békés, idilli hangulatért, ami cirka az egész ország vidékére jellemző. Ezeken a gyönyörű helyeken hozzájuk méltóan szép házak is épülnek – mutatunk öt ilyen nyaralót, lakóházat vagy épp villát, amitől azonnal a piros pluszjeles országba fogsz vágyódni. A címekre kattintva pedig megtekintheted az összes képet mindegyik projektről!

Tökéletesség – egy szelet fában

Pontesinában, gyönyörű hegyek közt fekszik ez a pompás, rusztikusan tiszta lakás. A hegyes-völgyes Berninára és az erdőkre tekintő, lélegzetelállító látványra pedig fantasztikus lehet minden reggel felkelni.

Nyári vágyódásunk svájci-olasz tárgya

Svájcban, Ascona történelmi központja közelében építették, a környezet tiszteletben tartásával ezt a pompás házat. A romantikus pálmafák, a Maggiore tó lenyűgöző látványa, a távolban szikrázó templomtorony mind-mind békés nyári napok szépségét idézi meg.

Csiki-csuki villa

269 négyzetméteres ez a svájci Grimisuatba épített villa, melynek legspeciálisabb tulajdonsága, hogy fapanelekkel igény szerint teljesen kinyílik a világra vagy épp ugyanannyira bezár rá. Mondjuk szinte teljesen szomszédok híján el sem tudjuk képzelni, valaki miért csukná le az összes rolót erre a bámulatosan szép kilátásra – de a megoldás nagyon szép, és külön ügyes, ahogy ez a modernista ház a földhöz simulva követi a topográfiai lejtés vonalát.

Pajtából kortárs otthon

Valais-ban tekint a lélegzetelállító Alpokra ez a ház, mely egykor pajta volt és tulajdonosai úgy döntöttek, nem bontják le az eredeti szerkezetet, csak kicsit modernizálják. Jól döntöttek.

Ahová minden kirándulás után hazatérnénk

Merishausenben, egy falu szélén épült ez a 218 négyzetméteres családi ház, ami svájci léptékkel elég szolid villa, de nekünk épp ez tetszik benne. A bútorozásért pedig külön jár a pluszpont.

Tovább is van, mondjuk még:

Öt bámulatos villa, amitől azonnal Indonéziába akarsz teleportálni

A kedvenc indonéz luxusotthonaink közül válogattunk és hát csorog a nyálunk.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában