Sok mindenre oda kell figyelned, ha rendbe tennéd végre a műhelyt (garázst, sufnit). Mi viszont most csak a legfontosabbal foglalkozunk.

Két képet, meg finom kis különbségeket ígértünk, ne is szaporítsuk a szót feleslegesen, nézzük meg az ábrákat!

1:

2:

Igen, jól látod, a második képen mintha világosabb lenne a padló. Na jó, műhely mindkettő, de mintha nem is ugyanazon a bolygón készült volna a két kép. Miért is van ez?

Mindenféle viccet félretéve a lényeg, hogy a második műhelyben rend van.

Valóban, teljesen mások a körülmények, de egészen biztosan nem lesz igazán frankó műhelyed (tárolód, sufnid), amíg nem strukturálod rendesen a dolgaidat. Ehhez pedig első lépésben be kell szerezned néhány polcot. És nem valami bútorboltban, hanem szaküzletben, ahol a céljaidnak megfelelő a választék.

Regalux Combi

Szépen cseng ez a név, talán mert a polc fémből van, nem holmi préselt fa. Ennek megfelelően az ötpolcos műremek minden egyes polca kibír 175 kilót, szóval elég bátran pakolhatsz rá, miután összeszerelted – apropó: ez utóbbit szerszám nélkül is megteheted.

Kiváló minőségű galvanizált fémből készült, azaz a nagy teherbírása mellett hosszú élettartamú is, mi több

akár műhelyasztalként is használható.

Innen jön a Te szereped: tudnod kell, mennyi cuccod van, azok mennyi polcot igényelnek, és persze a már említett strukturálás, vagyis célszerű a gyakran használt szerszámokat előrébb, a kezed ügyébe tenni, míg a szezonálisan, esetlegesen használtakat hátrébb, esetleg az alsó polcra. Gondosan mérd fel, mennyi tárolóhelyre van szükséged, de ez az alapból 180 centi magas, 90x40-es polcokkal ellátott szerkezet sok problémádat megoldja.

Ez a polc mindössze 7490 forint, tényleg csak egyetlen dologra kell odafigyelned: ajánlott beltérbe, csapadéktól és párától mentes helyre állítani.

Regalux fém állópolc

Lehet, hogy nem pontosan a fenti rendszerre vágysz, esetleg nem akarsz ágyúval lőni verébre, sem 175 kilót pakolni a polcodra. Akkor jó választás lehet a fenti termék testvére, a Regalux fém állópolc.

Szerszám nélkül szerelhető, falhoz rögzíthető, 65 kilót ennek is minden polcára rátehetsz, mi kell még?

Mondjuk hosszú élettartam (adott), az, hogy akár irodákban is használhasd (ez is pipa), és egy baráti ár (a 9990 forintot nyugodtan nevezhetjük annak).

Regalux XXM

De talán eljátszottál a gondolattal, hogy beszerezz egy igazán vagány, indusztriális, akár loft lakásba is betehető tárolót, ami ráadásul – eredeti küldetéséhez híven – bírja a kiképzést. Akkor az XXM felségjelzésűt neked találták ki.

Csak négy polca van, viszont mindegyik kibír 250 kilót, tehát nagyjából mindent.

Csodás, masszív építmény, kiváló anyagokból, és a tárolófelülete is elég nagy, polconként 140x60 cm. Ajánlott beltérben használni, de nem is volna szívünk az időjárás szeszélyeinek kitenni egy ilyen tárgyat, akkor sem, ha csak 15 990 forintba kerül (márpedig annyiba).

Regalux Mega

Ha csak a teherbírást nézzük, a végére maradt a joker. A Regalux ún. kék polcai háromféle méretben kaphatóak, a jellemzőik (méret, teherbírás, ár) így alakulnak:

  • 120x50 cm, 290 kg/polc, 18 990 forint
  • 160x60 cm, 350 kg/polc, 26 990 forint
  • 240x70 cm, 450 kg/polc, 44 990 forint.

Nem tudunk elképzelni olyasmit egy normál háztartásban, amit ne bírna ki ez az utolsó.

Ilyen súlyoknál már az extra széles és mély polcoknak is jelentőségük van, merthogy ezek garantálják a nagyfokú stabilitást. Azt meg már talán csak mi gondoljuk hozzá, hogy a kék színnel dizájnelemként is helyt áll, bár azért elsősorban nyilván garázsban, kamrában, műhelyben van a helye.

Ezek mind kiváló minőségű, megbízható, és egyáltalán nem drága termékek, most tehát rajtad a sor. Ha rászánod magad, egyetlen nap alatt rendet vághatsz a műhelyedben, ahol már gyerekjáték lesz fenntartani a szervezettséget és az átláthatóságot.

De ha egy stúdiólakásod van, és eddig nem tudtad, hová helyezd az öntöttvas műtárgyaidat, akkor szintén megoldottuk a problémádat.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a tippjeinket, és bár most csak négyfélét említettünk, tárolás témában számtalan egyéb terméket is megtalálsz a horgonyzott talicskától az überprofi szerszámkészletig.

És ezt olvastad már?
Több intelligenciával és kisebb ökológiai lábnyommal készülnek ezek a hegyvidéki menedékházak