Vannak feladatok otthon, amiről azt hinnéd, csak szakember tudja megcsinálni. Pedig Te is, csak néhány profi szerszámra van szükséged.

Ha a lakásodról van szó, igazán nem panaszkodhatsz ránk: elárultuk már a meglepő, de tuti helyet karácsonyfa vásárláshoz, adtunk tippeket a menő fürdőszoba megálmodásához és elkészítéséhez, nyáron a klímáról, télen a fűtésről mondtunk fontos dolgokat.

Beszéltünk már szerszámokról is, most viszont ráteszünk egy lapáttal az egész éves ötletelésre, és mutatunk négy olyan szerszámot, amitől igazi profi leszel, menő pasi, vagány apa, idegesítő sógor, aki mindent tud!

Merthogy van, amiről azt hinnénk, hogy csak szakember tudja megcsinálni, pedig Te is meg tudod, csak kell néhány eszköz.

Amit kiválogattunk, még csak nem is drágák, szóval még presztízsberuházásnak is megérik, ha pedig valóban szeretsz fúrni-faragni, akkor különösen figyelj!

Bosch Easyimpact 540

Kezdjük egy könnyű, kompakt, ergonomikus ütvefúróval: biztos férfias dolog csavarkulccsal meghúzni a hetvenkettedik csavart is bútorszereléskor, de sokkal gyorsabb, ha ezt egy ilyen géppel teszed meg, ráadásul nem lesz másnapra olyan a tenyered, mint a smirgli.

De ez a 14 990 forintos gép sokkal többet is tud: még a beton sem jelent akadályt a számára, a gyorsbefogónak hála nagyon egyszerű használni, fúrófejet cserélni.

Fúrásra, előfúrásra, csavarozásra is alkalmas, mindkét irányban képes forogni, és segít a folyamatosforgás-kapcsoló, meg az elektronikus fordulatszám-vezérlés is.

Ryobi

Szűk, nehezen hozzáférhető, rosszul megvilágított helyen kell dolgoznod? Akkor kapd elő ezt a roppant menő szettet, aminek már a táskája is megér 26 990 forintot!

De mi van odabent?

Egy kisméretű, akkumulátoros fúrógép, LED munkafénnyel, egyszerű, kulcs nélküli tokmánnyal. Még 10 mm vastag adaptert is képes befogni, az akku töltöttségi állapotát az oldalán láthatod, a 22 fokozatban állítható nyomatékvezérlővel a lehető legprecízebb munkát végezheted.

Bosch PMF 1800 E

No de a fúrógépen túl is van élet, nagyon is. Ez a multifunkcionális szerszám akkor kerül elő, amikor minden más már reménytelen. Darabol, fűrészel, csiszol, mar, csavaroz, olyan helyeken is, amiről azt gondolnád, csak egy profi képes megoldani.

Például ha laminált padlót teszel le, amit becsúsztatnál az ajtófélfa alá, ezzel pontosan kivághatod a padló számára szükséges részt.

És ami még jobb, a 18 990 forintos ár nem csak az erős motorral megáldott gépet foglalja magába, de egy csomó tartozékot is, amelyeket gyorsan és egyszerűen cserélhetsz.

Black and Decker

Végül nézzünk egy erős, 1200W-os csiszológépet, amit a nagy teljesítménye ellenére könnyű és kényelmes használni.

Hogy miért? Például a lágyindításnak köszönhetően, ami csökkenti a szerszám megugrását indításkor.

Mindössze három kiló, az üresjárati fordulatszáma 11 ezer, a hárompozíciós oldalfogantyú nagyobb ellenőrizhetőséget és biztonságot tesz lehetővé.

Csupán 16 990 forint, de egy sereg felújítási munkánál nélkülözhetetlen: ha felújítanál, újrafestenél padlót, ajtót, ablakkeretet, ezzel pillanatok alatt profi módon lecsiszolhatod.

Mi a BAUHAUS kínálatában találtuk a tippjeinket, ahol mindenféle egyéb gépeket is megtalálsz, amit nem, azt nem is nagyon érdemes keresgélni!

És ezt olvastad már?
Ebben a folyóparti házban elviselnénk a borongós hétköznapokat