A legtöbb nem igényel túl nagy törődést, cserébe nagyra nőnek, látványosak és nagyon egzotikussá varázsolják az otthonod. Mutatjuk, kik is ők!

Az utóbbi években nagy trend a virágok helyett sűrű leveles szobanövényekkel dzsungelesíteni az otthont – és miért is ne követnénk ezt a hullámot, amikor tényleg nagyon jó hangulatot adnak a dzsindzsás növények itt-ott. Íme a mi kedvenceink:

Szobai tigrislevél

Más nevein anyósnyelv vagy szanszeviéra. Ha eddig minden növényedbe belebuktál, akkor ennek nagyon örülni fogsz: annyi a lényeg, hogy ne öntözd túl, egyébként rendben lesz.

Könnyezőpálma

Na ezzel instant dzsungel lesz bármilyen szoba: akár két méteresre is megnő, nagy leveleivel nagyon esőerdős hangulatot ad. Fontos, hogy ne tedd tűző napra, preferálja a félárnyékot és a meleg-párás környezetet.

Jukka

Avagy pálmaliliom: egy olyan növény, ami egy kicsit olyan mintha egy pálmafa lenne miniben. Akár három méteres is lehet, közben vastagszik a szára és a levelei is egyre hosszabbak – nagyon látványos szobaelem.

Lantlevelű fikusz

Nagyon különleges kinézetű növény, viszont ő már jobban igényli a törődést: nem szabad szélsőséges körülmények közt tartani (például se túl huzatos, se túl hideg, se túl száraz helyen sem). Szereti a párát, szóval vagy egy párás helyiség (fürdőszoba például) dísze lehet vagy megoldhatod levélpermetezéssel is a kérdést.

Sárkányfa

Már a nevével is jó eldicsekedni, de a külseje is elég izgi – plusz bűn egyszerű a gondozása, szóval egy legénylakás alapdarabja lehet.

Szobafikusz

Akár két méterig is megnőhet és vaskos leveleivel nagyon jól mutat. Szereti a napfényt és ha permetezik a leveleit – valamint mivel szeret terjeszkedni is, ezért érdemes időnként visszavágni és kb kétévente átültetni vagy az új hajtásait kiültetni.

Bambuszpálma

Trópusokat ennél egyszerűbben nem tudsz a szobád sarkába költöztetni. A növény szereti a világos-félárnyékos helyeket, a nagyon sok vizet – hálából pedig akár három méterre is megnő.

Éljen a lakásdzsungel!

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés