Knysna Afrika egyik legdélibb városa, nagyjából félúton Port Elizabeth és Fokváros között. Partjait már az Indiai-óceán mossa – a Tű-fokot, vagy másképp Agulhas-fokot tekintjük ugyanis az Atlanti- és az Indiai-óceán közötti hivatalos választóvonalnak.

De persze egyszerű emberek vagyunk mi, beérjük mi az Indiai-óceánnal is, amelynek a vize egyébként jóval barátságosabb is. A SAOTA építésziroda munkatársai pedig egy a tájba remekül beolvadó vörösesbarna villát képzeltek ide, amely belül jóval merészebb megoldásokat is tartogat.

A ház belvilágában kulcsfontosságú szerephez jut a tégla és a kő, valamint a világos tónusok. A szögletes, letisztult formák remekül egészülnek ki a szürkés, narancsbarna árnyalatokkal, a nappali szinte kiált a remek társaságért és az átvirrasztott éjszakákért, a szobából pedig testközelből tapasztalhatod meg a zöldben testet öltött szabadságot, na és az óceán illatát.

Ez is érdekelhet:

Nem csupán inspirációért járnak ide London művészlelkei - Roadster

Ha egy budapesti hellyel állítanánk párhuzamba Londonban, az East Enden megnyitott, közösségi térként definiálható BMS-t, akkor a nálunk hasonló projektként futó Sociétét mondanánk.

És ezt olvastad már?
Beköltöznénk télire ebbe a pompás faházba a Dolomitokban