Mit szólnál egy borzasztóan high-tech légtisztítóhoz és párásítóhoz, ami ráadásul még baromi esztétikusan is néz ki? Mi azt mondanánk, hogy ez biztos tök király lehet, de néha a legmodernebb technológia sem rúghat labdába a jól bevált dolgok mellett.

A jól bevált dolog ebben az esetben maga a természet, hiszen a finn Naava valódi növényekkel oldotta meg a fent említett esztétikus légtisztító kérdéskört. A Naava One bármilyen környezetben borzasztóan jól néz ki, nem mellesleg pedig megtisztítja a levegőt a pollenektől és friss, ropogós oxigént fotoszintetizál.

Bár nem látszik, de az egyszerű ötlet mögött elég komoly technológia bújik meg, ugyanis a fal szenzorokkal monitorozza a növények állapotát, és a mesterséges intelligenciát bevetve biztosítja, hogy azok mindig optimálisan "üzemeljenek".

A finn cég elsősorban irodákba szánja a speciális falat, ez a magyarázat arra is, hogy a Naava One-t nem megvenni, hanem bérelni lehet - havonta 250 dollárért, vagyis kábé 72 ezer forintért, de ebben már benne van a karbantartás díja is, amit a Naava munkatársai végeznek el.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ha ez a lány magyar lenne, Torres Dani lenne

Rég volt már brit modell a nap csaja

Több időt töltenek munkával a munkamániások, mégsem dolgoznak többet