Az a lakás! Az a cicafej!

A mindössze 42 négyzetméteres otthonban egy pár lakik, egyikőjük édesanyja, egy macska és egy papagáj – az utóbbi kifejezetten Szilveszter-Csőrike felállásra enged következtetni. A Kisállatok játszótere névre keresztelt lakást kifejezetten úgy tervezték, hogy az emberi és állati lakók is élvezhessék a közös időt, de ugyanúgy elvonulhassanak, ha egyedül lennének. Ez utóbbi az állatokkal nagyon fontos volt, ugyanis a lakók időről-időre kiengedik a kalitkából a papagájt – ekkor egy áttetsző tolóajtóval választják szét őket.

A dizájn során a belsőépítészek ügyeltek a semlegességre: hogy a két különböző generáció számára ugyanúgy megfelelőek legyenek a terek – valamint az elképesztően aranyos cicának is terveztek külön játszózugokat. A papagáj egy nagy kalitkában lakik, az ablakhoz közel, hogy mindig érje napsütés, a cicának az almát pedig ügyesen elrejtették, hogy ne legyen szem (és orr) előtt.

A dobogós rész előtti tolóajtók persze arra is jók, hogy a hálószobát szeparálják a többi résztől, de nagyobb társaság esetén persze a hármas fa-üvegparaván eltolásával megnövelhető az amúgy nem túl nagy tér is.

A fafelületeket melaminnal borították, hogy a cica ne karmolja össze, a konyhaasztal és a székek pedig összecsukhatóak, a konyhaszekrénybe süllyeszthetőek, hogy így is nagyobb legyen a tér szükség esetén. De igazából amellett, hogy milyen mesésen-játékosan aranyos ez a lakás, azért eléggé a macska adja el a cuccot. Imádjuk a kis dögöt!

(Építészek: Sim-Plex Design)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés