Ma már a laminált padló is lehet ugyanolyan tartós és erős, mint a hagyományos, és akkor még ott a vinyl, meg a dizájnpadló, ráadásul a választék is óriási. Ezért most adunk neked egy iránytűt a tökéletes padló megtalálásához.

Míg pár éve úgy tartották, hogy a laminált padló nem versenyezhet a hagyományos parkettával, mostanra olyan sokat fejlődött, hogy lényegében már azt kell magyarázni, miért NE akarna valaki laminált padlót.

Sokkal olcsóbb, és rendkívül nagy választékot kínál - kezdésnek ez nem rossz.

Ebből a Logoclic padlóból például több mint húszféle kapható, egységesen 3290 forint/négyzetméteres áron – de ha legalább 40 csomaggal vásárolsz, akkor még ennél is olcsóbb. Mivel egy csomag 2,47 m², nem lehetetlen a feladat. És akkor nézzük, mit tud minőségben! Ha szakszerűen rakod le, a gyártó 15 év garanciát vállal rá, azaz biztosan nem fog elkopni néhány év alatt.

Elbírja bármely lakóterület terhelését, beleértve a konyhát, a folyosót, de még a gyerekszobát is. Csúszásmentes, könnyű takarítani, és alkalmas padlófűtésre is, de még az allergiások is fellélegezhetnek, mert a zárt padlófelület nem szolgál táp- és szaporodási talajként az allergiát okozó mikroorganizmusok számára. És bizony fontos szempont, hogy

az előállításánál nagyrészt erdőgondozási munkáknál összegyűlt maradékfát használnak, összesen pedig 90 százalékban újratermelődő faanyagból készül.

Eddig tehát minden fontos vizsgán átment a Logoclic, most már csak az üres kapuba kell passzolni a labdát: tökéletesen visszaadják a régi faanyagok természetes megjelenését, vagy akár a régi kőburkolatok kinézetét, ezzel bőven rászolgál a bizalomra.

Mindez nagyon ígéretes, kiváló ár-érték aránnyal, de talán azt mondod magadban: „oké, de valami igazán masszívat, tartósat szeretnék”. Rendben, ilyet is bőven találsz, például a Mystyle Myart család tagjai közt.

Mit szólnál mondjuk a hajópadlók világát megidéző shack fenyőhöz?

Ennek már 7190 forint a négyzetméterára, cserébe 30 év garanciát vállal rá a gyártó, amely ráadásképp kidolgozott egy rendszert, hogy még a sarkokban, az ajtónál vagy a fűtőtestek alatt is nagyon egyszerűen lerakhasd.

És akkor nem is szóltunk még a vinyl padlók csodálatos világáról:

a fő különbség, hogy ezek ellenállóbbak és vízállóbbak is a laminált padlónál, azaz a vizes helyiségeket is burkolhatod velük.

Mivel nem szívja be a nedvességet, ezért már-már neked ciki, mennyire egyszerű takarítani: egy sima nedveskendővel feltörölheted a kiömlött kávét vagy bort.

Kiváló a hőszigetelésük, a vinyl panelek elasztikus felépítésének köszönhetően pedig csendesek is, a lépések zaja nem terjed szét a felületen. Bátran tedd le a legnagyobb igénybevételű területen is, a kerámiagyöngy-bevonat gondoskodik a tartósságról.

Ha végigvesszük az előnyeit, a b!design termékei simán megérik a picit magasabb árfekvést, ami jellemzően 8-9 ezer forint négyzetméterenként, a legolcsóbb 6990 forint, a legdrágább 10 990. És itt is igaz, ami a laminált padlóknál: 22 féle termék közül tutira megtalálod a számodra legjobbat, de a kopásállóságot figyeld: ahol ez az érték 33, az már meglehetősen strapabíró darab, lakossági felhasználásnál 25 év garanciával.

Van-e még mondani-, mutatnivaló a témában?

Van hát, az ígéretes nevű dizájnpadló, amiből jelenleg nyolcat találsz, szintén a b!design kínálatából.

Ez egy igazi modern padló, a nemrég kifejlesztett Ceraminból, amely alapvetően polimerrel ragasztott ásványi anyagokból áll.

Lényegében ugyanaz jellemzi, mint a vinyl padlókat: tartós, erős, vízálló, ezen kívül száz százalékban újrahasznosítható, mentes a káros anyagoktól.

Mi nyolcféle dizájnpadlót találtunk, szinte mindegyik 8790 forint/nm, de a legdrágább is még éppen befér a tízezres négyzetméterár alá.

Mi a BAUHAUS kínálatából vettünk a terméktippjeinket, és bár most csak egy válogatást mutattunk be, de könnyedén finomhangolhatod az ötleteinket a saját ízlésedre, mert számtalan padlómegoldást és árnyalatot is megtalálsz, és akár még a lakás dekorációjához is kapsz ötleteket és megoldásokat.

 

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés