Mindenkinek szüksége van valamiféle hajlékra az életben, ám nem mindenki elégszik meg a városi vagy akár a vidéki életformával. Egyesek olyan mértékben elszigetelten szeretnének élni, amennyire csak lehetséges. Ennek érdekében pedig bármire képesek; még arra is, hogy olyan helyen építsenek házat maguknak, ahová egyébként senki nem teszi a lábát.

Ez az egészen extrém házikó a Drina folyó közepén áll, 1968 óta.

Ez pedig az Egyesült Államokat Kanadától elhatároló Szent Lőrinc-folyó egyik kis szigetén található és még saját kis strandja is van.

Ez a varsói mikro-otthon két épület közé ékelődött be és a legszélesebb pontján is csak 92 centiméter.

Ezeket az Észak-Angliában (egyébként tiltakozásból) épített faházakat minden gyerkőc megirigyelheti, aki vágyakozott már ilyesmire valaha.

Ennek a kanadai faháznak már pár fokkal modernebb a megjelenése, látszik rajta, hogy egy 26 éves szoftverfejlesztő készítette magának.

Ez a két Kínában, 2011-ben épült házikó egy gyárépület tetején csücsül, és mivel méretük meghaladta az engedélyezettet, így elméletileg illegálisak.

Ebben a majd' 4000 méteres magasságban található házikóban a Matterhorn hegygerincein túrázók nyugodtan megpihenhetnek - már ha nincs tériszonyuk.

Meg aztán persze olyan is előfordul, hogy a megváltozott körülmények tesznek érdekessé egy házat, mint például abban az esetben, ha a lakók nem hajlandóak elköltözni egy építési területről.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Román hiúzokat költöztetnek Németországba

További cikkeink a témában