Így válassz okosan ajtót hat lépésben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ajtót nem minden nap – és nem is minden évben – vesz az ember, de olykor eljön ennek is az ideje. Hogy a legtökéletesebb ajtómegoldást válaszd, aminek aztán minden nap örülni fogsz, mondunk hat tippet.

Kültéri ajtó? Időtállóság

Egy kültéri ajtónál – például egy családi ház bejáratánál – a biztonsággal egyenértékű legfontosabb faktor az időtállóság. A kültéri ajtók rengeteg időjárási viszontagságnak vannak kitéve: a nap szikkasztja, az eső áztatja, a szél koptatja és a többi, úgyhogy olyan ajtót érdemes választani, ami évekig strabapíró az időjárással szemben.

Ez lehet akár egy csinos és meghitt hangulatot árasztó faajtó is, csak győződj meg a minőségi anyaghasználatról és a megfelelő anyagkezelésről!

Lépcsőházi ajtó? Biztonság

A társasházi ajtók nincsenek az időjárás szeszélyeinek kitéve, így itt elsősorban a biztonság a fő szempont, másodsorban pedig az esztétikum: érdemes olyan ajtót választani, ami illik a folyosó többi ajtajához vagy legalábbis nem üt el túlságosan.

Ilyen ajtó például ez a fehér, bárhová stílusosan beilleszthető fém bejárati ajtó a BAUHAUS kínálatából, ahol a központi kulcsos zár 5 pontban és 9 helyen rögzíti az ajtót és a napi zár belső kulcs nélküli zárást tesz lehetővé, plusz 4 darab állítható zsanérral, 90°-os tartományban nyitható és egy rozsdamentes acél küszöb is tartozik hozzá.

Beltéri ajtó: stílus, harmónia és funkció

A beltéri ajtóknál több dolgot is érdemes átgondolni, ugyanis itt legtöbbször nem csak egy ajtóról beszélünk; ha egy ajtót lecserélsz, az könnyen lehet, hogy nem fog illeszkedni az otthonod többi ajtajához. Úgyhogy mi a következőket ajánljuk:

Letisztult fehér ajtólap

A fehérrel egész egyszerűen lehetetlen mellélőni: mindenhová illik, sehol sem zavaró vagy kirívó. A BAUHAUS-nál nagyon elérhető áron megvásárolhatók ezek a beltéri ajtók (11,490 forint a legtöbb típus) elegánsak, minőségiek és optikailag világosabbá, nagyobbá teszik a teret is.

Egy elegáns és praktikus tolóajtó

A tolóajtó nagyon stílusos megoldás egy lakásban, plusz nagyon praktikus is lehet kisebb terekben, ahol a hagyományos ajtók nyílásához nincs elég hely vagy több ajtó torlódna egymásra.

Mi ezt az üveges, fenyő tolóajtót néztük ki magunknak, ami nagyon elegáns, finom és meghagyja a privátszférát is.

Ha sokféle ajtót szeretnél ugyanabban a stílusban

Szimpatizálsz a tömörfa ajtókkal? Esetleg egy félig fa, félig üveg megoldással? Egy duplaszárnyú, nagyvonalú megoldással? Akkor a BAUHAUS Zebra-kollekcióját vedd szemügyre, ahol elérhető árakon (de már 9.990 forinttól) kínálnak nagyon hasonló esztétikájú, de mégis változatos megoldásokat belterekre.

Ha további ajtók között szemezgetnél még, akkor itt tekintheted meg a teljes kollekciót nyílászárókból a BAUHAUS oldalán. Ügyes ajtócserét! 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.