Így lehet mindig tiszta a lakásod anélkül, hogy porszívóznod kellene
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy soha többé nem kell dolgoznod? Na, hát erre még pont nem született megoldás, arra viszont már igen, hogy legalább a takarítást örökre elfelejthesd, és mégis tiszta lakás várjon minden nap. A forradalmian új eszközt, amit keresel, úgy hívják, hogy Roomba i7+, ami arra is képes, hogy önállóan kiürítse a portartályát.

Szinte hihetetlen, de az iRobot már 2002-ben, vagyis 17 évvel ezelőtt bemutatta az első Roomba robotporszívót, és azóta is piacvezetőnek számítanak ebben a szegmensben, vagyis talán nem lenne túlzás a robotporszívók Apple-jének nevezni őket. Erre az elnevezésre nem csak azzal szolgáltak rá, hogy az elsők között szálltak be a háztartási robot üzletbe, hanem mert folyamatosan olyan fejlesztésekkel állnak elő, amivel diktálják a tempót a piacon. Nincs ez másképpen az új generációs Roomba i7+esetében sem, ami azon felül, hogy teljesen önállóan takarít, (csakúgy mint a többi iRobot robot) halkabb, mint az elődei és lenyűgöző újításként pedig kiüríti a saját portartályát. Így neked semmi más dolgod nem lesz, mint hogy kb. 30 alkalomnyi takarítás után, vagy amikor a robotod szól neked, kicseréld a szennyeződésgyűjtőben a porzsákot.

Mi az amit tud a legújabb modell? Minden van benne, ami az elődeiben is, úgy mint bogozódásmentesítő rendszer, hogy ne akadjon el a kábelekben. Mélységérzékelő szenzorok, hogy ne essen le a lépcsőről vagy egyéb helyekről. Öblíthető a portartálya, feltölti magát takarítás közben is, és még sorolhatnánk a végtelelenségig. De az egyik legjobb, hogy a Roomba i7+ modell az Imprint rendszernek köszönhetően feltérképezi és "betanulja" a lakásodat, így azt is te irányítod, hogy mikor melyik helyiséget takarítsa ki. Ne aggódj, a bútorokat, értékeket nem ismeri fel, csak pontok alapján rajzol térképet és tárolja azt az applikációban, hogy legközelebb felhasználhassa. Ennek az okos rendszernek köszönhetően

miközben mi a fontosabb dolgokkal foglalkozunk.

Az i7+ csakúgy mint a többi Roomba robotporszívó időt és energiát takarít meg nekünk. A Dirt Detect intelligens szenzorokkal felismeri a szennyezettebb területeket, így ezeken a pontokon nagyobb teljesítményre kapcsol. A kettő, egymással szembenforgó többfelszínű kefe pedig kitakarít bármilyen padlófelületet, legyen az járólap, szőnyeg vagy egyéb burkolat. Az i7+ többszörös szívóerejének és a háromlépcsős takarítórendszernek köszönhetően akár a cukorkákat, vagy hasonló, nagyobb dolgokat is képes felporszívózni, és az állatszőr sem okoz neki problémát. A robotnak ezen kívül van egy oldalkeféje is, amivel a falat és a sarkokat is hatékonyan tisztíja, a nagy hatékonyságú pollenszűrőjével pedig a polleneket és allergéneket is képes kiszűrni a lakásból.

És most jön az igazi csoda, ugyanis

A Clean Base szennyeződésgyűjtő állomás nagyjából 30 takarításnyi koszt tud tárolni, ha pedig megtelik, az iRobot HOME alkalmazáson keresztül jelzi, hogy ideje kicserélni a zsákot, ami nagyjából annyi idő, mint zacskót cserélni a szemetesben. A porszívó emellett minden takarítás végén részletes jelentést is küld a telefonunkra arról, hogy mekkora terület lett felporszívózva, mennyi ideig tartott és hol takarított, így mindig nyomon követhetjük, hogy éppen hol lenne aktuális takarítani egy kicsit.

Az iRobot új robotporszívójának további előnye, hogy az iRobot HOME mobilalkalmazás mellett személyi asszisztensen keresztül hangirányítással is kezelhető, valamint az elődeihez képest rendkívül halk, így akár tévénézés közben vagy éjszaka is végezheti a takarítást.

A Roomba i7+ Magyarországon március 14-től elérhető a Media Markt üzleteiben, további információk pedig a www.irobot.hu oldalon találhatóak.

A cikk létrejöttét támogatta az iRobot forgalmazója, a Certus Mercatus Kft.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.