Ha az elit tagja vagy, itt a helyed.

Martha's Vineyard. Valószínűleg sokaknak nem hangzik túl ismerősen ez a hely, pedig az igazán tehetősek szívesen vesznek itt maguknak ingatlant. A fő ok az, hogy a sziget remek strandokkal és golfpályákkal rendelkezik, plusz nem mellékesen az elit tagjai itt egymás között lehetnek.

Obama golfozik

Homokos tengerpartok, romantikus világítótornyok, csodálatos vadvilággal rendelkező nemzeti parkok, klasszikus amerikai kisvárosok, és elképesztő birtokok gyűjtőhelye.

A szigeten mindössze hat kisváros található: Aquinnah, Chilmark, Edgartown, Oak Bluffs, Vineyard Haven és West Tisbury.

Sokan „csak” nyaralni járnak ide – például nyáron Bill Gates pihent errefelé – de sokan vesznek maguknak itt ingatlant. Legutóbb például az Obama család vásárolt itt egy kis birtokot magának szerény 12 millió dollárért, azaz mintegy 3,6 milliárd forintért. A 11 hektáros birtokon fekszik egy 650 négyzetméteres kúria, és a telekhez tartozik egy magánstrand is.

Az Edgertonban található vízparti telek a helyi átlaghoz képest szinte aprópénzbe került, ugyanis ugyanebben a kisvárosban van hat olyan ház is az ingatlanpiacon, amelyek mind többe kerülnek az Obama-háznál.

És nem ők az egyetlen híres emberek itt. Itt van háza a showman David Lettermannek, a filmrendező Spike Lee-nek, az egykori first lady Jackie Kennedynek és még egy halom nem túl híres, ellenben nagyon gazdag üzletembernek.

Az 1994-ben elhunyt Jackie Kennedy háza például a nyáron került ki az ingatlanpiacra 65 millió dolláros árcédulával. Ez a birtok 137 hektáros és a vadászháztól kezdve a csónakházon át a pajtáig minden van rajta.

A sziget lakossága 17 ezer fő, de ez a szám nyáron felmegy 200 ezerre.

A nyaralók között is sok a híresség. Látták már itt Oprah Winfreyt, a Clintonokat, Amy Schumert, Larry Davidet és az NBA-sztár Chris Pault.

Visszatérve Obamáékra: az egykori elnök már korábban is szívesen járt errefelé. 2015-ben itt kezdte nyaralását, a szigeten golfozott Larry Daviddel és Robert Wolffal. Akkor egy 12 millió dollárra értékelt 17 szobás házat bérelt.

Természetesen a szigeten nem csak szupergazdagok élnek, igaz, ők alkotják a kisebbséget. Egyrészt a 17 ezer fős lakosság nyaranta 200 ezerre duzzad,

másrészt a helyi ingatlanok 63 %-át olyanok birtokolják, akik csak a nyarat töltik itt.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában