A Tiantai- és a Siming-hegyek között található völgybe csöppentünk, a távoli Kínába, ahol az egyik szálloda a 21. századi alapszolgáltatásokat hagyományos, autentikus jellegzetességekkel egészíti ki, így próbálja odacsalogatni a régi korokba vágyó, modern igényeiről azonban le nem mondó halandókat.

A kőburkolatok még eredeti állapotukban láthatók, miközben az álmennyezeteket valamennyi szobából eltávolították, ugyanakkor érdemes kihangsúlyozni, hogy az ingatlan minden porcikája teljesen pontra van téve, de a 21. században már gyakran megszokottá váló giccsből, extravaganciából és fölösleges fényűzésből itt mit sem tapasztalunk.

Összesen huszonegy minimalista stílusú, visszafogott kínai szoba közül választhatunk – ezeknek külön napozóterük is van, a közelben medence is található, a házakat körülölelő hegyekre pedig csodálatos kilátás nyílik. Ez a projekt tökéletes kombinációja a múlt és a jelen összeolvasztásának. Mit szólsz, jöhet itt egy hétvége?

Ez is érdekelhet:

Három zseniális mikroház a bizonyíték, hogy nem a méret a lényeg - Roadster

Amióta májusban kipróbáltuk a Treehouses fenomenális ökokabinjait a noszvaji erdőben, időről időre eszünkbe jut, milyen jó lenne egy saját kis ház, a semmi közepén, egy tó vagy patak partján, hatalmas fák ölelésében. Hogy ezzel mennyire nem vagyunk egyedül, jól mutatja a rengeteg mikroház, amely mostanában piacra került, és a trend, ami az egész világot meghódította.

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában