Aki szerette a nyolcvanas évek retróján lovagló sci-fi sorozatot, annak szinte kötelező eltöltenie pár éjszakát abban a St.Louise-i Airbnb-ben, amit teljes egészében a show díszleteire hajazva rendeztek be.

A lakás az Upside Den nevet viseli, ami humoros utalás az Upside Down-ra, a sorozatból ismert alvilági Tótágasra. Az amerikai Missouri államban található lakásban minden ziccert belőttek, van Eggo waffle, karácsonyfaizzók a falon, VHS magnó, és egy hatalmas párnavár.

Nézzük a fotókat!

Az egyik legemblematikusabb arculati elem a karácsonyfaizzókból kirakott ábécé, amelyet a sorozatban Winona Ryder karaketere Joyce Byers követett el még az első évadban, hogy kapcsolatba lépjen a mésik dimenzióba került fiával, Will-lel.

A párnahegy egy másik karakterre, Elevenre utal, és ugyanígy az ő karakere előtti tisztelgés, hogy van Eggo is a lakásban.

Hogy még tökéletesebben megidézzék a nyolcvanas évek neonfényben ragyogó szellemét, tettek egy VHS magnót is a lakásba, és mellé ötven darab kazettát. Ebben a lakásban nem lehet unatkozni.

A nem annyira hangsúlyos darabok is korhűek, a bútorok mind illenének egy nyolcvanas évekbeli lakásba, szóval a tulajok remek munkát végeztek.

Egyedül a természetes fénnyel van gond, a lakás ugyanis szuterén, vagyis alagsori helyiség, de ez szerintünk teljesen illik a Stranger Things koncepcióba.

Egy estére a lakás mindössze 15 ezer forintba kerül, és akár négyen is elférnek benne, szóval az ára mindenképpen gazdaságosnak nevezhető.

A maximális öt pontból eddig a vendégek 4,95-re értékelték, vagyis mondhatjuk, hogy szinte mindenki odavolt a helyért.

Deanna, egy vendégük így jellemezte a lakást:

Ez a hely olyan volt, mint egy álom, vagy még annál is jobb! A Stranger Thingsre tett utalások új szintre viszik az egész helyet! Ha Stranger Things rajongó vagy, vagy csak vissza akarsz repülni a nyolcvanas évekbe, ez a te helyed

– írta Darcy.

 

– Nagyon szórakoztató a hely, és itt sikerült felejthetetlenné tennünk a lányom 15. születésnapját. Nagyon mókás retró díszek és rengeteg szórakozási lehetőség, társasjátékok és VHS kazettát – kommentelte a helyet McKenzie. – Az ágy meleg és kényelmes.

Nagyon bírtam az ajándék Eggót reggelire és a kávét is. Nincs jobb, mint ez a hely!

A Netflix egyébként a Stanger Things negyedik évadát is megrendelte, elméletileg idén szeptemberben fogják bemutatni. Addig nézzük az előző három évadot, illetve ha St. Louise-ban járunk, akkor biztosan benézünk az Upside Denbe is.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Minden negyedik családi házon végezhetnek valamilyen felújítási munkát még az idén