Azt már egy ideje jól tudjuk, hogy Szlovéniáról sokkal többet kéne beszélnünk, hiszen nemcsak gyönyörű helyek vannak a déli szomszédainknál, de a közbiztonság a kontinensen Skandinávián és Svájcon kívül egyedül Szlovéniában kitűnő.

A csodás természeti adottságokkal megáldott balkáni államban azonban merészebb, futurisztikus projektek is felütik néha a fejüket. Ez a ház például Slovenske Konjicében található, és amint az ember megpillantja, rögvest arra gondol, hogy ezt a kérót egy ideig tuti nem veri ki a fejéből.

Az absztrakt formájú ház ugyanis fém-, fa- és betonfelületek jól átgondolt kiválasztásával és kombinálásával lett felhúzva, és olyan, mintha csak egy kortárs műalkotás lenne.

A homlokzata bordázott fémből készült, amit már messziről kiszúr a közeledő halandó, ezzel ellentétben az enteriőr meglehetősen hangulatos és mindenekelőtt funkcionális. A szobák nyugodt környezetben vannak berendezve, és csodálatos kilátás nyílik a környező borvidékre. Érdekes kettősség ez, de működik. De elég a szóból, íme:

Ez is érdekelhet:

A CNN riportere bejutott egy észak-koreai család otthonába, és felvételeket is készített

Most megnézheted, mi számít lényegében luxusnak Észak-Koreában.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában