Csodás lett.

Az 1500-as évek második felében épült templomot a 18 században újították fel neoklasszicista stílusban. A 20. században funkcióját vesztett épület állapota erősen romlani kezdett, ám végül egy magánszemély megvásárolta, és lakóotthonná alakíttatta át.

Sopuerta a spanyolországi Baszkföldön található, itt épült meg jó ötszáz évvel ezelőtt ez az apró templom. A 18. században felújították, növeltek a magasságán, épült hozzá egy harangtorony és egy kút is.

2017-ig azonban semmilyen renoválás nem történt, aminek következtében az elhagyatott épület teteje beomlott, és a szerkezete is instabillá vált.

A Sopuerta Las Barrietas névre hallgató kerületében fekvő épületet egy halom hasonló állapotban lévő, gazdátlan épület vette körül, vagyis nem lógott ki a környezetéből.

Az ingatlan fekvése előnyös, úgy is mondhatnánk, hogy csodás, ugyanis buja zöld növényzettel borított hegyek veszik körbe.

A felújítást a Garmendia Cordero Arquitectos építésziroda végezte, ők igyekeztek a lehető legkevésbé hozzányúlni az eredeti szerkezethez.

A renoválásban fontos szerep jutott a kliensnek is, ami nem mindig megszokott hasonló projektek esetében. Egyrészt igyekeztek olyan belső teret alkotni, ami egyszerre felelt meg jövendőbeli lakójának életstílusához, illetve tartotta tiszteletben az épület múltját.

A végeredmény egy olyan lakás lett, ami egyszerre találkozópont, nyitott élettér, és olyan hely, ami kiváló társasági események számára.

Ez is remek lett!

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában