Csodás lett.

Az 1500-as évek második felében épült templomot a 18 században újították fel neoklasszicista stílusban. A 20. században funkcióját vesztett épület állapota erősen romlani kezdett, ám végül egy magánszemély megvásárolta, és lakóotthonná alakíttatta át.

Sopuerta a spanyolországi Baszkföldön található, itt épült meg jó ötszáz évvel ezelőtt ez az apró templom. A 18. században felújították, növeltek a magasságán, épült hozzá egy harangtorony és egy kút is.

2017-ig azonban semmilyen renoválás nem történt, aminek következtében az elhagyatott épület teteje beomlott, és a szerkezete is instabillá vált.

A Sopuerta Las Barrietas névre hallgató kerületében fekvő épületet egy halom hasonló állapotban lévő, gazdátlan épület vette körül, vagyis nem lógott ki a környezetéből.

Az ingatlan fekvése előnyös, úgy is mondhatnánk, hogy csodás, ugyanis buja zöld növényzettel borított hegyek veszik körbe.

A felújítást a Garmendia Cordero Arquitectos építésziroda végezte, ők igyekeztek a lehető legkevésbé hozzányúlni az eredeti szerkezethez.

A renoválásban fontos szerep jutott a kliensnek is, ami nem mindig megszokott hasonló projektek esetében. Egyrészt igyekeztek olyan belső teret alkotni, ami egyszerre felelt meg jövendőbeli lakójának életstílusához, illetve tartotta tiszteletben az épület múltját.

A végeredmény egy olyan lakás lett, ami egyszerre találkozópont, nyitott élettér, és olyan hely, ami kiváló társasági események számára.

Ez is remek lett!

És ezt olvastad már?
Ez a fekete konténerobjektum igazából egy vagány nyaraló Chilében