Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Shakered mindig is volt, bérleted pedig már van a közeli konditerembe, sőt le is jársz oda rendszeresen, de közben mégsem úgy feszül rajtad az a póló, ahogy szeretnéd?

Akkor könnyen lehet, hogy valamit rosszul csinálsz – mondjuk ezeket:

  • Előfordulhat, hogy rossz technikával végzed a gyakorlatokat, vagyis előfordulhat, hogy nem is a megfelelő izmokat dolgoztatod, így pedig nem tudod kimaxolni az izomnövekedést.
  • Ha csak kardiós edzéseket végzel (mondjuk csak futni jársz), akkor inkább fogyni fogsz, mint izmosodni. Ezek a típusú edzések zsírégető hatásúak, ezért érdemes súlyzós edzéseket is beiktatni.
  • Túledzed magad, vagyis egyszerűen túl sokat, sokszor edzel. A pihenés fontos, ugyanis ebben az időszakban regenerálódnak az izmaid (is), ha pedig nem hagysz magadnak időt a pihenésre, nemcsak a sérülés veszélye áll fenn, de még az izmaid is lassabban nőnek.
  • Rendszertelenül és nem jó kajákat eszel. A helyes táplálkozás fontos, az izomnövekedést pedig első sorban fehérjedús étrenddel lehet megtámogatni. Fontos, hogy az edzés után 30 percig bezárólag toljunk be valamit, különben az izmokat fogja bontani a szervezetünk, és akkor szinte hiába szenvedtél a teremben.
  • Stresszes vagy, aminek van mindenféle szervezetre gyakorolt tudományos hatása, de a lényeg, hogy az idegeskedés során az anti-stressz hormonként is ismert kortizol szintje nő, viszont a tesztoszteron szintje csökken.

Amúgy meg...

(Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.