Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A télen felszedett kilókat eddig ügyesen rejtegetted a vastag pulóver alatt, a hőmérséklet emelkedésével viszont csökken a ruharétegek száma, vagyis egyre inkább láthatóvá válik a kemény munkával összehozott petyhüdt tested. Szerencsédre éppen tudunk ajánlani valamit neked erre az esetre, feltéve, ha ez számodra probléma.

Bemutatjuk az edzést, pontosabban az edzéseszközt, amitől ha túlsúlyos vagy, lefogysz, ha sovány vagy, megizmosodsz, vagyis a kettlebellt, amitől nemcsak optikai tuningot, hanem használható izmokat kapsz, ráadásul rövid idő alatt.

Oroszul girjának hívják, ezt csak azért említjük meg, mert ez egy orosz találmány, a történetéről egyébként már korábban ITT írtunk, így ezzel nem is untatnánk.

Az eszköz maga lényegében egy hagyományos öntöttvas súly, ami úgy néz ki, mint egy füles ágyúgolyó – a legelterjedtebbek a 8 kg-os, 12 kg-os, 16 kg-os, 20 kg-os, 24 kg-os, 28 kg-os, 32 kg-os és 40 kg-os gömbsúlyzók:

„Az erőfejlesztés egyik leghatékonyabb eszköze, amely az emberi erő-potenciál kiaknázásában új korszakot képvisel” (kettlebell.hu)

A kettlebell az erő- , a gyorsaság- és az állóképesség-fejlesztés egyik leghatékonyabb eszköze

Mozgásrendszere lefedi az öt alapvető emberi mozdulatot, amiből felépül mindennapi tevékenységünk:

  • nyomás/tolás,
  • húzás,
  • hajlás,
  • guggolás,
  • cipelés.

És ha azt gondolod, „ja, hogy ez csak ennyit tud...”, akkor elmondanánk neked, hogy az orosz (korábban szovjet) hadseregben, és az olyan amerikai elit fegyveres testületekben, mint például a Tengerészgyalogság, a katonai fizikai felkészítés része, szóval ez azért annyira nem lehet rossz.

A kettlebelledzés hatása már néhány hét után érezhető, látványosan letakarítja rólad a zsírt (csökkenhet a testzsírszázalékod), gyarapodhat izmaid mérete és javulhat az állóképességed, ahogy a közérzeted is.

Ha túlsúlyos vagy, le fogsz fogyni, ha sovány vagy, meg fogsz izmosodni, és a végén egy olyan testet és izomzatot kapsz, amiről messziről látszik a használhatósága: kötegekben kidomborodó hátizmok, acélos felkar, inas-eres alkar, karcsú derék, kockás has és erős combok.

Talán a legnagyobb előnye, hogy otthon is használhatod – vagyis az nem lehet kifogás, hogy messze van az edzőterem –, persze a gyakorlatok elsajátításához idő, és mindenekelőtt egy gyakorlott kettlebelles iránymutatása és felügyelete szükséges, ugyanis helytelen használata könnyen sérüléshez vezethet.

A kérdés már nem az, hogy ki akarod-e próbálni, hanem az, hogy mikor kezded el, igaz? Keress rá a neten, számos helyen tartanak kettlebelledzést, ITT és ITT például.

Arra azért készülj fel, hogy csurogni fog rólad víz, de az nem baj:

(Forrás / fotó: kettlebell.hu / Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.