Bármilyen járművet is vásárolunk, gondoskodnunk kell arról, hogy a szükséges jogi feltételeket is teljesítsük, mielőtt még használatba vennénk. Szerencsére a kötelező biztosítás kötés online is elvégezhető, ráadásul ez a legkényelmesebb módja, hiszen így rengeteg időt megspórolhatunk.

Ahogy az a nevéből is egyértelműen látszik, ez a fajta kockázatviselés nem opcionális, azaz függetlenül a gépjármű típusától - legyen az autó, motorkerékpár, vagy épp egy utánfutó – elengedhetetlen, hogy valamelyik biztosítóval élő szerződésünk legyen. Nagyon fontos ezt észben tartanunk, ugyanis ennek hiányában közúti forgalomban nem vehetünk részt.

Ennek tükrében nem is érdemes halogatni a dolgot és a legbiztosabb, ha már az adásvételi szerződés aláírását követően rögtön intézkedni kezdünk. Személyesen is felkereshetünk egy számunkra szimpatikus szolgáltatót, ám a kötelező biztosítás kötés online a legegyszerűbb. Az otthonunk kényelméből, pár perc alatt megadhatjuk a szükséges adatokat, a kalkulátor segítségével pedig pontosan láthatjuk, mekkora összegre is számítsunk.

Ilyenkor szánjunk egy kis időt arra, hogy áttanulmányozzuk a lehetséges kedvezményeket. Ugyanis sok esetben, ha például CASCO-val egyidejűleg kötjük, akkor mindkét biztosításból engedményt kaphatunk, de az sem mindegy milyen díjfizetési gyakoriságot választunk. Amennyiben az éves beszedés mellett döntünk, jócskán csökkenthetjük a költségeinket.

Noha a kötelező biztosítás kötés online is egy rendkívül gyors folyamat, van azért pár dolog, amire oda kell figyelni. Tartsuk észben, hogy kizárólag a forgalmi engedélyben is szereplő üzembentartó jogosult szerződni, és bár az esetek többségében ez a személy megegyezik a tulajdonossal, azért lehetnek kivételek. Ugyancsak fontos, hogy még a jármű átírása előtt élő biztosítással kell rendelkeznünk, így amíg ezt nem rendeztük el, addig hiába is megyünk az illetékes okmányirodába. Végül pedig eladás esetén ne felejtsük el bemutatni biztosítónknál az adásvételi szerződést a kockázatviselés megszüntetéséhez!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Vállalatirányítási rendszer: a felhő alapú ERP 3 előnye