Vajon mi mindentől függ az, hogy mennyire szép a kertünk? A gondos tervezéstől? Az elültetett növényektől? A selymes pázsittól? A kert mindenki számára mást jelent, ám abban mindegyik típus egyforma, hogy a ráfordított munkára szükség van ahhoz, hogy kibontakozhasson a szépsége.  

A szép fű gondoskodást kíván

 

Az ujhazbodrogi.hu kerti gépek kínálatából minden olyan eszközt beszerezhetünk, amelyre szükségünk lehet. A legalapvetőbb szerszámgépek a gyep gondozásához kapcsolódnak. Ilyenek a fűnyíró gépek, a szegélyvágók és a fűkaszák.

 

Válogathatunk elektromos és benzinmotoros meghajtású készülékek közül. Elsősorban igényeink és a kert adottságai szerint érdemes dönteni. Az elektromos változatokat könnyebb mozgatni, kisebb részeken is könnyebb boldogulni vele, viszont a vezeték állandó figyelmet követel. Érdemes egy jól látható színű hosszabbítóba beruházni, a balesetek elkerülése érdekében.

 

A benzines fűnyíró nagyobb zajjal jár, eredményesebbek lehetünk vele akár nagyobb területeken is. Alapvetően nehezebb lehet a mozgatása, de egy önjáró modell esetén emiatt sem kell aggódnunk.

 

Természetesen a többi növényzet is igényli az odafigyelést, ha valóban szép környezetet szeretnénk kialakítani. Lássuk, mi mindenre lehet még szükség!

 

A legfontosabb kerti gépek

 

Amennyiben vannak fák vagy nagyobb bokrok is a ház mellett, akkor feltétlenül szükségünk lesz időnként egy megbízható sövényvágóra, illetve egy ágvágóra is. Utóbbiból magassági ágvágókkal jobban, egyszerűbben, akár létra nélkül is boldogulhatunk, amennyiben magasabb részeken szeretnénk néhány ágat eltávolítani vagy megmetszeni. A vastagabb ágak esetén, illetve ha egy fa teljesen elöregedett, akkor a láncfűrész lesz a leghatékonyabb eszköz, amivel eredményesen elvégezhetjük a feladatokat.

 

A modern kertben nem kell feltétlenül minden lenyesett növényi résztől megszabadulnunk. Egy ágaprítóval újrahasznosíthatjuk a levágott ágakat, a virágok és a veteményes is hálás lesz a mulccsal történő takarásért, amellyel ráadásul nem csupán a gazokkal szemben lehetünk eredményesek, de a kertünk kevesebb vízzel is beéri majd a forró nyári időszakokban is, hiszen a takarás miatt lassabban fog kiszáradni a talaj. Még a lenyírt füvet is újrahasznosíthatjuk eképpen, amennyiben gondoskodunk a megfelelő kiszárításról még azelőtt, hogy a növények között elterítenénk.

 

Külön nyereség, hogy az így elhelyezett növényi részek extra tápanyaggal gazdagítják a talajt, így kevesebb trágyázásra, illetve tápoldatozásra lesz szükség.

 

Ha veteményesünk is van…

 

Amennyiben nem csupán az esztétika kedvéért ültetünk növényeket, hanem hasznosítani is szeretnénk azokat, akkor nyilván veteményest vagy fűszerkertet is telepítünk. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élmény, ha a kertben gyűjthetjük be a vacsorához a hozzávalókat. A rotációs kapa ebben az esetben szintén sokat segít abban, hogy eredményesek legyünk a kertészkedésben.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés