A hulladékszállítás gyakran okoz kihívást, de szerencsére ma már olyan gyors és egyszerű megoldást is választhatunk, mint a konténerrendelés. Ez manapság már bárki számára elérhető, könnyedén, telefonon keresztül is lehet igényelni, és elég sűrűn találkozhatunk ilyen konténerekkel például építkezéseken.

Hogyan lehet egyszerűen megrendelni?

 

Az első lépés, hogy találjunk egy olyan céget, ami rendelkezik érvényes hulladékkezelési- és szállítási engedéllyel. Ma már olyan vállalat is megtalálható a piacon, ami legalább 25 éve nyújt sittszállítás szolgáltatást. Ha megtaláltuk az ideális céget, akkor telefonon érdemes felvenni velük a kapcsolatot, hogy hatékonyan és gyorsan meg tudjuk beszélni a részleteket.

 

Négy fontos információt kell egyeztetni, ezek közül az első a hulladék összetétele, ahol mindenképpen részletesen le kell írnunk, hogy pontosan mi található benne. Ez azért is szükséges, hogy a szállító cégnek pontos képe legyen a szemétről, mivel vannak olyan anyagok, amelyeket nem lehet konténerben szállítani. Ilyenek például a veszélyes anyagok.

 

Konkrétan mindent bele lehet pakolni, ami építési törmelék, amit egyáltalán nem kell szétválogatnunk vagy éppen sittes zsákokba gyűjteni. Ha már konténer, akkor fontos megadni a méretét is, ahol általános ajánlás az, hogy a becsléshez képest 1-2 köbméterrel nagyobbat érdemes igényelni. Minimum 4, maximum 8 köbméteres eszköz érhető el. Ez azért előnyös, hogy garantáltan minden hulladék beférjen, és ne kelljen kétszer fordulnia a szállítóknak.

 

Az utolsó két információ, amit meg kell adni, a szállítás helye és ideje, amikorra érdemes összekészíteni a hulladékot, hogy minél gördülékenyebb legyen a bepakolás.

 

Ki élhet ezzel a lehetőséggel?

 

Konkrétan szinte bárki: magánszemélyeknek, cégeknek és még önkormányzatoknak is ideális megoldást nyújthat például zöldövezeti munkálatokhoz. Önmagában ez is jelzi, hogy a konténeres hulladékszállítás egy elég rugalmas megoldás, amit mennyiségtől függetlenül lehet használni.

 

Egyedül arra kell figyelni, hogy legyen elegendő hely az elhelyezésére. Ha nincs udvar vagy építési terület, akkor se kell pánikba esni, ugyanis közterületen is le lehet rakni, de ehhez mindenképpen szükséges lesz közterülethasználati engedélyre.

 

Ezt minden esetben az ügyfélnek kell beszereznie, amit könnyen meg lehet tenni a helyi, illetékes önkormányzatnál.

 

Akár több napra is igényelhetjük

 

Ha nagyobb beruházás vagy hosszabb építkezés zajlik, akkor arra is van lehetőség, hogy folyamatosan legyen elérhető, hulladékszállításra alkalmas konténer. Mindig az elérhető legközelebbi szabad konténert fog a címünkre érkezni, amit akár hosszabb ideig is használhatunk, ebben az esetben nem kerül plusz költség vagy felár felszámításra. Ez egy gyors és hatékony szolgáltatás, ami bárki számára elérhető.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés