Budapest egy legendásan eklektikus város, legyen szó akár az építészetéről, akár a gasztro-kultúrájáról. Az elmúlt évtizedekben fővárosunkon valóságos „gasztorforradalom” söpört végig, aminek ma is élvezzük a gyümölcsét. A családi vendéglőket leváltották az újhullámos irányzatok: különféle étterem- és vendéglátóhely típusok jelentek meg a piacon. Nézzük, hogy ezek közül melyek pörögnek most a legjobban!

Bár a város felett

Amint felbukkant az első rooftop bar Budapest gasztrotérképén, a műfaj azonnal óriási sikert aratott. A pozitív fogadtatásra reagálva azóta sorra nyílnak a jobbnál jobb helyek a városban, aminek köszönhetően egyre nagyobb a műfajon belüli kínálat is. Egyes sky bar-ok az ételekre, míg mások kifejezetten a minőségi italokra specializálódnak.

Bisztró-kultusz

A bisztró fogalma a mai napig nincs pontosan tisztázva, ugyanis rengeteg vendéglátóhely így definiálja magát. Egy azonban biztos: a bisztrós-lazaság, ami általában kötetlen, de minőségi kínálattal párosul. Klasszikus bisztró ételekről nehezen beszélhetünk, de azért a sült burgonya és a hamburger valamilyen formában általában megjelennek az étlapon.

Brunch őrület

Hosszú évekkel ezelőtt kezdődött, és azóta se tűnik úgy, mintha megállítható lenne a kényelmes, ebédbe nyúló reggelik imádata: a brunch őrület elérte Magyarországot és ennek mi csak örülni tudunk. Budapest rengeteg reggelizőhelynek és újhullámos kávézónak ad otthont, ahol a meleg italok és dzsúzok mellé minőségi villásreggelit is kapunk!

Fine dining fordulat

Ahogy az egy világvárostól elvárható, Budapest gasztro palettáján is találunk fine dining éttermeket. A Michelin Budapest éttermeit is csillaggal jutalmazta, majd 2022-ben a 7 budapesti étterem mellett az első vidéki éttermek is megkapták a Michelin csillagot. Gratulálunk nekik!

Minőségi gyorskaja

A gyorsétterem kifejezésről talán utolsóként jutna eszünkbe a minőség, pedig napjainkban a minőségi gyorsételek aranykorát éljük! Kiváló nápolyi pizzát, szaftos kézműves hamburgert, fenséges mexikói-, és egyéb fantasztikus „gyorsételeket” kaphatunk a város legkülönbözőbb pontjain. Ezek után nem is kérdés, hogy hova térünk be legközelebb, ha rohanás közben ennénk valamit!

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

További cikkeink a témában
Hirdetés