Az angolszász kultúrából származó brunch az utóbbi években vált világszerte népszerűvé. Nem meglepő, hogy az ilyen ételeket kínáló reggelizőhelyek Budapest kerületeiben is gyorsan elterjedtek. De mi az, ami miatt a brunch nem csak egy egyszerű étkezés, hanem egyenesen egy életérzés? Hát persze, hogy a népszerű brunch ételek, amiket képtelenség megunni!

Tojás, tojással

A brunch helyek étel kínálatában mindig fontos szerepet játszanak a tojásos ételek. Ezek a meleg fogások kellőképpen laktatóak ahhoz, hogy egész délelőttre jóllakjunk velük, ezért a brunch Budapest éttermeiben sem múlhat el reggeli anélkül, hogy kipróbáljuk valamelyik szenzációs tojásos ételt.

Az egyik legnépszerűbb fogás az Eggs Benedict, amelynek a fő összetevői az angol muffin, a pirított bacon, a buggyantott tojás és a hollandi mártás. Szintén közkedvelt étel a tojásrántotta, a tojáskrémes szendvics és az omlett. Ezek a fogások kiválóak azoknak, akik egy tápláló és ízletes reggelivel szeretnék kezdeni a napot.

Édes élet!

Szintén egy klasszikus brunch irányzat az édes reggeli. Az egyik legkedveltebb ilyen fogás a palacsinta, amely sokféle változatban készülhet. A klasszikus amerikai palacsinta juharsziruppal és vajjal tálalva egy egyszerű, de nagyszerű alternatíva. A crepes egy másik népszerű palacsintaféle, amely gyümölccsel, csokoládéval vagy tejszínhabbal tálalva igazi finomság!

Ugyancsak kiváló brunch étel a reggeli gofri, más néven a waffle. Ez a rácsos sült tészta azonban nem csak az édesszájúak igényeit elégíti ki, ugyanis rengeteg féle feltéttel tálalható és sós változatban is készülhet.

Húsmentes élvezet

A húsmentesség jegyében a vegán reggeli Budapest brunch helyeiről sem hiányozhat! Szerencsére ma már annyira sokszínű a reggelizők kínálata, hogy a vegánok számára is számos lehetőséget tartogat a főváros.

A vegán reggeli ételek közül mindenképp meg kell említenünk a tofu scramble-t, amely tofu, zöldségek és fűszerek kombinációjából áll. Egy másik jellegzetes fogás a vegán banánkenyér, amelyet gyakran pirítva tálalnak. Azok, akik fogyasztanak állati eredetű alapanyagokat, sokszor vajjal egészítik ki a kétszersült banánkenyeret.

(Fizetett hirdetés)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában