Minden vállalkozásnak, ahol a terméket csomagolni kell, nagy fejtörést okozhat a csomagolóanyagok választéka. Azokban az iparágakban pedig, ahol a termék fogyasztásra kínált étel, különösen fontos, hogy megfelelő alapanyagot használjunk.

Rengeteg alternatíva áll rendelkezésre, viszont egyre nagyobb teret hódít a környezetbarát megoldás. Így a vállalkozás ökológiai lábnyoma a minimálisra csökkenthető, ami hozzájárul a bolygónk védelméhez.

 

A vendéglátásban irdatlan mennyiségű csomagolóanyagot használunk, ami minden esetben a szemetesben landol. A műanyag és az alufólia helyett pedig a papíralapú csomagolóanyag olyan megoldást kínál az éttermek és büfék számára, amivel a fenntartható működés biztosítható: az indepack.hu zsírpapír és csomagolópapír kínálatában megéri szétnézni!

 

Milyen csomagolópapírokat érdemes beszerezni?

 

A cukrászdák egyik kedvenc csomagolópapírja, a kalappapír ideális méretű ahhoz, hogy a süteményeket becsomagolhassuk. A 60 x 80 cm-es változatok tökéletesek arra, hogy a tálcán elhelyezett cukrásztermékek biztonságosan szállítható legyenek.

 

Az élelmiszerüzletekben is találkoztunk már a fóliázott húscsomagoló papírral, amibe a felvágottakat előszeretettel teszik. Ez a fajta csomagolóanyag tökéletes választás a vendéglátóipari felhasználásra is. A fólia tökéletesen tartja a megsült húsételek szaftját.

 

A street food tálcák egyik nagyon kedvelt eszköze a tálcapapír, amin bármilyen étel helyet kaphat. A hamburger, a gyros és az édes ételek sem hagynak nyomot a tálcákon, mert a papír felfogja a szaftot és a szószokat.

 

Mire jó a selyempapír?

 

Ez a fajta csomagolóanyag a vendéglátásban nem olyan jellemző, mert nagyon vékony és puha. A webshopok számára és a kézműveseknek viszont tökéletes alapanyag a szállítandó termékek védelmére.

 

Emellett a virágüzletek egyik fontos kelléke is, ami különösen a hidegebb hónapokban lehet jó választás. A szigetelő képessége miatt megvédi a növényeket a megfagyástól, míg a vásárló hazaér az üzletből.

 

A törékeny tárgyak szállítása során is előszeretettel használják a selyempapírt csomagolóanyagként. Ez a “finom bevonat” képes megóvni a tárgyakat a sérüléstől, ami a vásárlónak is éppen olyan hasznos, mint az eladónak.

 

A vendéglátóipar legjobb választása: a zsírpapír

 

Ha végképp nem tudsz dönteni a csomagolóanyag kiválasztásánál, akkor a zsírpapír igazi jolly joker lehet. Rendkívül változatos csomagolási feladatok ellátására alkalmas alternatíva, ami a vendéglátóiparban nagyon népszerű.

 

Számos méretben kapható, ami a felhasználási területeket tekintve bőséges lehetőséget teremt. A vásárlók kezét tisztán tudja tartani, emellett pedig elvitel esetén a táskába is biztonsággal betehető, mert nem fogja összekenni így semmi annak tartalmát. Papírtálcák esetében egyre elterjedtebb a használata. Mivel zsírálló: a tálca nem fog átázni, ami a fogyasztók számára is előnyös.

 

Az indepack.hu küldetése az éttermek és a büfék életének megkönnyítése, ha a csomagolásról van szó.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

További cikkeink a témában