A munkavédelemről már mindenki hallott. Tudjuk, hogy elengedhetetlen és rengeteg dolgot, szabályt, szabványt, követelményt és szempontot foglal magába. Leginkább a munkavédelmi termékek jutnak eszünkbe, amiről sokan a kinyúlt, kifakult, formátlan és esetenként szakadt ruhadarabokra asszociálnak. Pedig ma már ez nem jellemző, sőt!

Az igazság az, hogy a minőségi gyártók figyelnek a kényelem, a biztonság és a praktikusság mellett a stílusra, valamint a trendekre is. Annak érdekében pedig, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb darabokat, szükség van egy megbízható és tapasztalt eladókkal bíró munkavédelmi boltra, hiszen fontos, hogy olyan ruhában dolgozzunk, ami megfelel az ízlésünknek. Éppen emiatt a munkavédelmi ruházatok palettájának igazán szélesnek kell lenni akkor, ha az üzlet valóban naprakész a témában. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a termékkínálatában mindezek mellett más jelegű árucikkeket is biztosítani kell a vásárlók számára a teljesség érdekében.

Mit tudunk beszerezni egy munkavédelmi boltban?

A munkavédelemi szabályoknak megfelelő munkához való hozzáállást leszámítva igazából mindent. Hiszen különféle munkavédelmi lábbelik és munkaruházatok közül válogathatunk. Attól függetlenül, hogy munkavédelmi cipőre, szandálra, bakancsra, vagy csak egy egyszerűbb munkacipőre lenne szükségünk. Természetesen ugyan ez a helyzet abban az esetben is, ha egy új munkavédelmi pólót, mellényt, farmert, rövid- vagy kantáros nadrágot, láthatósági ruházatot, kabátot vagy dzsekit szeretnénk beszerezni. Illetve ne feledkezzünk meg a különböző védőeszközökről sem. Gondolhatunk itt többek között a gyakran látott munkavédelmi sisakokra, vagy akár légzésvédőkre is. Ez még úgy is rengeteg, hogy nem beszéltünk a különböző funkciókról, márkákról, illetve azokról a szakmákról, ahol speciális munkaruházatra van szükség, mint a villanyszerelők és a hegesztők esetében. Viszont nem kell kétségbe esni, hiszen egy igazán jó munkavédelmi bolt segít.

Miért ajánlott munkavédelmi boltban vásárolni?

Azért, mert ők tudják, hogy melyik terméknek mi az erőssége és melyiket milyen területen a legjobb alkalmazni. Job helyeke (legyen az hagyományos bolt vagy webshop) nagy figyelmet fordítanak a termékek minőségére és törekednek arra, hogy megfelelő ár-érték arányt biztosítsanak a vásárlók számára.Emellett tisztában vannak a szabványokkal, amiknek meg kell felelni és a különböző jelölésekkel is, melyek sokszor átláthatatlannak és megfejthetetlennek tűnnek.

Továbbá van, ahol még ingyenes szaktanácsadás is kérhető, azért, hogy minden kétség elpárologjon a vásárlást megelőzően és biztosak legyünk a választásban. Végül pedig nagy eséllyel minden szükséges terméket megtalálunk egy helyen.

Mire figyeljünk vásárláskor?

Elsősorban arra kell koncentrálnunk, hogy egyaránt biztonságos, kényelmes és praktikus terméket válasszunk, ami eleget tesz a munkakörülményekből adódó megpróbáltatásoknak is. A felsorolt ruházati cikkek közül talán a lábbeli kiválasztása a legnehezebb feladat. Hiszen ott kell a legtöbb környezeti tényezőt figyelembe venni. Nem mindegy ugyanis, hogy a cipő vagy bakancs egyaránt biztosít csúszásvédelmet a tulajdonosa számára bármilyen felületeken. Fontos figyelembe venni azt is, hogy kültéri munkavégzés esetén ajánlott vízlepergető tulajdonsággal ellátott lábbelit választani. Speciális esetben ugyanakkor szükség van sav-, olaj vagy hőálló tulajdonságra is.

Attól függően pedig, hogy az adott munkavégzésre vonatkozó előírások mennyire szigorúak, előfordul, hogy fémbetétes vagy acél kaplival ellátott termékeket szükséges beszerezni annak érdekében, hogy csökkenjen a sérülések valószínűsége. A kényelem és egészségmegőrzés érdekében pedig sokat számít, ha energiaelnyelő sarokkal is rendelkezik a cipő vagy bakancs, mivel ennek köszönhetően a hosszú távú álló munkavégzés után sem fárad el annyira a láb. Továbbá mérlegelni kell azt is, hogy milyen anyagból készült a munkavédelmi lábbeli, hiszen sok szakmában a bőrből készült termékeket részesítik előnyben, amíg máshol a mikroszálas alapanyagot keresik, többek között a vegyiparban és az egészségügy területén.

Ám bármilyen igénnyel, elvárással, kérdéssel érezünk, egy jó munkavédelmi boltban vagy webshopban biztosan kapunk megfelelő válaszokat és ajánlatot.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Mi a teendő a kormánymű olajfolyása esetén?