Sokak álma a gyémánt, az igazi luxus ékszer, ám megfizetni csak kevesen tudják. Ilyesmit kapni és adni egyaránt esemény, hiszen amellett, hogy csodaszép, valódi státuszszimbólum is. Egy gyémánt ékszer nem csak az anyagi helyzetre utal, de a kapcsolat erejére is rávilágíthat. Nem véletlen, hogy az eljegyzési gyűrűk és jegygyűrűk között élen jár a gyémántköves. Nem csupán a pénzben mérhető értéke miatt kívánatos a gyémántból készült luxus ékszer, hanem esztétikai okokból és a tökéletesség, a ragyogó tisztaság jelképe miatt is. Meglepnél vele egy számodra igazán különleges személyt, de nem fér bele a költségvetésedbe? A technológia és az emberi zsenialitás megoldást kínál problémádra, hiszen akár 40%-kal alacsonyabb áron is hozzájuthatsz gyémánt ékszerhez.

Luxus ékszer a fenntarthatóság nevében, zöldeknek is

“A luxus ékszer az igazán környezettudatosan élők körében eddig kevésbé volt népszerű, hiszen az erőforrások pazarlása aligha illeszthető bele világnézetükbe. A gyémánt pedig egyik megközelítésben az igazi fényűzés és igényesség jelképe, másik oldalról viszont emberi erőforrások, bolygónk és pénztárcánk igazi kizsákmányolója. Most viszont a fenntartható luxus ékszer, amely örökül hagyható a jövő generációira is, már elérhető, és egyre elterjedtebb. Magyarországon az elsők közt kínálok ékszereket mesterséges gyémántból és örömmel látom, hogy az etikus megoldás egyre nagyobb teret nyer.” - meséli nekünk Becsei Balázs, a mesterséges gyémántok szakértője, a Becsei Ékszer tulajdonosa.

A luxus fogalma a világ változásával átalakul. Míg régebben a tiszta levegő, a tiszta víz, az elegendő termőföld nem számítottak fényűzésnek, addig mára úgy néz ki, hogy sajnos azzá válhatnak. Ezért a mesterséges gyémántból készült luxus ékszer talán jóval értékesebb is, mint a bányászott kő pénzben mérhető ára. Főleg az igazi környezetvédőknek, a valódi zöldeknek, azoknak, akik a fenntarthatóság mentén szervezik életüket.

Természetesen tisztán anyagi okok is közre játszhatnak abban, hogy mesterséges gyémánttal készült luxus ékszer mellett döntesz. Egy karátnyi gyémánt, ha bányászott, ha laboratóriumi, hét számjegyű összegért lehet a tiéd. Ám nem mindegy, hogy a szám 2-essel vagy 1-essel kezdődik. A nagyjából 40%-os árkülönbségből következik, hogy mégis megengedheted magadnak a gyémántot, pedig már lemondtál róla, vagy akár egész luxus ékszer szettet ajándékozhatsz egy természetes gyémántékszer helyett.

Etikus luxus ékszer egyéni elképzelések alapján

“A laboratóriumban növesztett, a bányászott kövekkel mindenben megegyező mesterséges gyémánt bármilyen luxus ékszer dísze lehet, miközben majdnem féláron kapod ragyogását. Ha szeretnél valami igazán egyedi és kiemelkedően értékes ajándékot adni, akkor tervezd meg, válaszd hozzá az élhetőbb jövő gyémántját és okozz emlékezetes meglepetést egy számodra kedves embernek” - Bíztatja az egyedi gyémánt ékszer megrendelésére az urakat Becsei Balázs.

Ha a fenntarthatóság, a környezetvédelem kerül szóba, akkor most már nem csak a fából vagy újrahasznosított anyagból készülő kreatív, természetes kiegészítők jöhetnek szóba. A laboratóriumban készült gyémánt olyan luxus ékszer, ami nagyobb lépés a fenntarthatóság felé, mint amit a fa ékszerek vásárlása vagy a nem használt műanyagok ékszerként való újrahasznosítása jelent. Válassz magadnak egy szép mesterséges gyémántot, tervezd meg, milyen ékszerbe rakatnád és az egyedi luxus ékszer hamarosan a Tiéd lehet!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában