A távirányító mai napig is igen fontos részét képezi a hétköznapjainknak. Egyeseknél konfliktusforrás, másoknál szimplán kényelmi megoldás. Egyelőre nem megy ki a divatból, pedig vannak szituációk, amikor legszívesebben kidobnánk. Ilyen például az is, amikor bárhogy is keressük, egyszerűen nem találjuk. Biztosan sokan jártak már így hazánkban is. Nézzük, mások hol szokták megtalálni!

Elveszített távirányítók

 

Gondolta volna valaki, hogy felméréseket is készítettek már arról, hogy a távirányító kinél hol lett meg? Pedig így van! Vannak erről közvélemény-kutatások az Egyesült Királyságból, de nem lepődnénk meg, ha más országokban is hasonló eredmények születnének.

 

Egy ilyen felmérés nagyon tanulságos, és egyben kiváló alkalom arra is, hogy magunkra ismerjünk. Talán az olvasók közül is sokan jártak már úgy, hogy biztosak voltak benne, hogy valahova letették a távirányítót, de mégsem ott, hanem teljesen máshol sikerült végül megtalálni. Olyan helyen, amire nem is gondoltunk először.

 

Nézzük meg, hogy másoknak hol sikerült megtalálniuk ezt a szerkezetet!

 

TOP 10 hely, ahol az emberek elvesztették a távirányítójukat

 

Egy, az Egyesült Királyságban készült kutatás kérdése arra irányult, hogy az ott élők hol veszítik el a leggyakrabban a távirányítójukat. Valószínűleg ismerős lesz a lista éllovasa, és akár több hely is a listáról, de azért adhat is pár ötletet, hogy a következő alkalommal hol érdemes kezdeni a keresést.

 

A TOP 10 hely, ahol a megkérdezettek elvesztik a távirányítójukat:

 1. A kanapé alatt (43%)
 2. A kanapén, a párnák között (43%)
 3. Végül kiderült, hogy végig szem előtt volt (33%)
 4. A dohányzóasztalon (18%)
 5. Az ágyban (16%)
 6. A könyvespolcon (10%)
 7. A szőnyeg alatt (8%)
 8. Valamelyik zsebükben volt (8%)
 9. A konyhaszekrényen (7%)
 10. A fürdőszobában (7%)

 

TOP 10 hely, ami elsőre eszünkbe nem jutna

 

Az említett felmérés nagyon friss, 2023 januárjában készítették, méghozzá 2000 résztvevővel. Nagyon érdekesen alakulnak a számok, ha megnézzük azokat a válaszokat is, melyek arra a kérdésre születtek, hogy milyen szokatlan helyen találták már meg a távirányítót.

 

Sokan éppen ezért tartanak több távirányítót is otthon, melyek közül az egyik tanítható távirányító, azaz bármely tv-hez használható. Ilyet a HD Planet webáruházban is be lehet szerezni.

 

A konkrét számokat nézve megállapíthatjuk, hogy a 2000 megkérdezettből 75 főnél konkrétan megtörtént, hogy a hűtőben találta meg a távirányítót. De az sem semmi, hogy 56-an a szemetesben leltek rá. Bár, ha jobban belegondolunk, bármelyik abszolút hihető lehet, nem igaz?

 

A TOP 10 szokatlan hely, ahol a megkérdezettek megtalálták a távirányítójukat:

 1. Egy játéktartó dobozban
 2. A kutya ágyában
 3. Hűtőben
 4. A kukában
 5. Kézitáskában
 6. A mikrohullámú sütőben
 7. Az autóban
 8. A munkahelyükön
 9. Sminktáskában
 10. A mosógépben

 

És akkor csodálkozunk, hogy a HD Planet kínálatában minden tévéhez találni megfelelő távirányítót és univerzális távirányítókat is? Vagy hogy vannak már olyan vezérlők, melyek hangutasításra hangot tudnak kiadni, hogy megtaláljuk őket? Ugye, nem!

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés