A Kleber Krisalp HP3 az ADAC autógumi tesztjein ismert márkákat utasított maga mögé. A nedves útviszonyok közötti teljesítménye kifejezetten megbízható, de az aquaplaning jelenség megelőzésében is fontos szerep jut a speciális felületi kialakításnak, és a V csatornázottságnak. De mégis mi fán terem a márka? Minek köszönheti megbízhatóságát és jó hírét? Cikkünkben a Kleber márkatörténetét vesszük górcső alá, és a Krisalp harmadik generációs modelljéről is bővebben szólunk.

Kleber Krisalp HP3 – Megbízhatóság, komfort és vízelvezetés a jó hírnév szolgálatában

A Kleber már 100 év óta van jelen a piacon, és igyekszik újabb és újabb modelljeivel a megbízhatóság, a korszerűség és a biztonság hármas szabályát fókuszba helyezni. Az Európa-szerte ismert és keresett márka a legnagyobb gépjármű konstruktőrök partnerévé vált, és többféle gépjármű típusra gyárt abroncsokat. Megbízhatóságának köszönhetően a komfortos vezetés nyugalmát adja a mellette döntő autósoknak.

Vissza 1911-be!

A Kleber első abroncsa 1911 decemberében készült. A társaság igazgatója Párizs egy elárasztott részén üldögélt egy bárkán, és felfedezte azt a térséget, ahol később a gyárat felépítették. Akkoriban még nem tudhatták, hogy olyan nagyszerű abroncsok születnek majd a márkával fémjelezve, mint a Kleber Krisalp HP3, de már a kezdetekkor is kiemelt figyelmet fordítottak a fejlesztésre. Az egyre bonyolultabb technológiák alkalmazásának köszönhetően, a tökéletesség iránti igény vitte előrébb a céget a piacon.

Új helyszín, új név a háború után

1945-ben került Párizsba a cég székhelye, s innentől a társaság logója is megváltozott. A Ours Blanc névre hallgató első kisteherautó gumin a hegycsúcs felé igyekvő jegesmedve látható. A tejgazdaságok körében nagy népszerűségnek örvendő típus gyártását idővel leállították. A cég azonban nem tett le arról, hogy abroncsai szélsőséges körülmények között is kiválóan teljesítsenek, ennek remek példája az, hogy a cég egyik alkalmazottja, Mauricer Herzog a 8078 méter Annapurna meghódításakor kitűzne a Kleber-Colombes zászlaját.

Ugyan a Kleber Krisalp HP3 ilyen magasságokban nem került tesztelésre, de a mai kor követelményeinek maximálisan megfelelve van jelen az aktuális kínálatban. A cég egyébként 1962-ben nyerte el ma is ismert nevét, a Klebert. A márka kabalájává a boxer kutya állt, ezzel is utalva arra, hogy a Kleber gumik masszívak, erősek, elegánsak, de ugyanakkor rendkívül aktívak. Az állat jellemével utalni kívántak a kezelhetőségre, az engedelmességre és a hűségre.

Kleber Krisalp HP3: hosszú út vezetett a ma ismert típusokig

1994-ben a Twingora is jóváhagyták az abroncs gyártását. A Kleberről egyébként érdemes tudni, hogy mindig is törekedett a jó partnerkapcsolatok kialakítására, s mikor a Renault piacra dobta első városi autóját, akkor a cég gumijaival kerültek azok szerelésre. Az évek múlásával kiépítésre került a Kleber Assistance szolgáltatás, mely egész Európában elérhető, így ha bármi gond adódik a gumival, akkor egy szakember érkezik a helyszínre. A Kleber Krisalp HP3 kínálta kiváló minőséggel együtt ez méltán vált az autósok kedvencévé. Legyen ugyanis bármilyen megbízható egy abroncs, a körülmények hatására előfordulhat defekt.

Több Kleber Krisalp HP3 teszt szerint autógumi az aktuális követelményeknek megfelelve, már évek óta jelen van a piacon, és lehetővé teszi, hogy az autósok megbízható téli gumival vágjanak neki a közlekedésnek, s biztonságban meg is érkezzenek céljukhoz.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Tradicionális stílus otthonába: A Chesterfield